Kuslap nõustus kohtus kokkuleppega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Kuslap oma suvekodus Murastes
Voldemar Kuslap oma suvekodus Murastes Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Harju maakohus mõistis täna armastatud laulja Voldemar Kuslapi süüdi noormehele kehavigastuse tekitamises ja määras talle selle eest rahalise karistuse 6975 krooni. Samuti mõistis kohus lauljalt alaealise kannatanu kasuks välja 50 000 krooni.

Kuigi Kuslap (72) end kohtus süüdi ei tunnistanud, nõustus ta kokkuleppemenetlusega, kuna tunneb end täiskasvanuna vastutavat vahejuhtumis, mille käigus tekkis alaealisele kehaline vigastus.

3. aprilli õhtul poole kaheteist paiku läks Kuslap oma korrusmajas ühte korterisse, kust kostis valju muusikat. Lisaks suulisele märkusele sakutas ta süüdistuse järgi kahte alaealist poissi kaelast ja lükkas ühe poisi tugitooli. Samuti lõi Kuslap ühte poissi jalastvõetud sussiga näkku.

Kui Kuslap korterist lahkus ja ukse tagantkätt kinni lükkas, oli ühe poisi, kelle nimi on Silver, sõrm ukse vahel. Kuslap kinnitas kategooriliselt, et ta ei märganud seda, seega polnud tema tegu tahtlik. Samuti nimetas ta süüdistuse teksti väga värvikaks. Kohtus pidas Kuslap end ülal väliselt rahulikult, kui kohtuotsus ette loeti, pani ta ette helepruunide klaasidega päikeseprillid.

Prokuror Anneli Lumistel oleks olnud võimalus lõpetada kohtuasi oportuniteedi korras, mis osaliselt tähendab, et kohtualust süüdi ei mõisteta, kuna puudub avalik huvi süüdimõistmiseks.

«Oportuniteedi sisu on see, kui puudub avalik huvi kriminaalmenetluse jätkamiseks, siis kriminaalmenetlus lõpetatakse, kui isiku süü on ka piisavalt väike,» ütles ringkonnaprokuror Lumiste.

Kuslapi kaitsja Natalja Lausmaa ütles, et oportuniteeti ei saanud kasutada, kuna kannatanul tekkis jääv kehaline vigastus. Süüdistuse järgi sai kannatada ühe poisi vasaku käe kolmanda sõrme ots ja küüs, mille tagajärejel osa sõrmest tuli amputeerida. Väidetavalt oli amputeeritud osa pikkus mõni millimeeter.

Kannatanu ema esitas Kuslapi vastu tsiviilhagi tervisekahjustuse hüvitamiseks, mille kohus rahuldas summas 50 000 krooni. Lisaks tuleb Kuslapil maksta väärkohtlemise eest trahvi 6975 krooni ja kohtukuludeks 6525 krooni, kõik kokku seega 63 500 krooni, millest osa saab ta maksta osade kaupa kolme kuu jooksul.

Kuslapi kaitsja Natalja Lausmaa sõnul ta menetluse läbiviimise kohta apellatsiooni ei esita. Tema klient nõustub, nagu öeldud, kokkuleppe tingimustega. Seega mõistis kohus Kuslapi süüdi kriminaalkorras 2. astme kuriteos Karistusseadustiku paragrahv 121 järgi, mis sätestab kehalist väärkohtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles