Laura Põldvere esitab Suzanne Vega laule

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Põldvere
Laura Põldvere Foto: Tartu Postimees

Laurat kuuleb Suzanne Vega loomingut tõlgitsemas 4.oktoobril kinos Sõprus, 7.oktoobril Genialistide klubis ja 8.oktoobril Ammende villas.


Koos Laura Põldverega esinevad kitarrist Virgo Sillamaa, bassist Mingo Rajandi, Hele-Riin Uib löökpillidel, Maria Väli ja Britta Virves löövad kaasa vokalistidena. Kavas on Susanne Vega loomingut uutes seadetes, häid brasiilia bossanoovasid ja kindlasti veel mõndagi põnevat.

Lauljatari nimi sai kuulajatele laiemalt tuttavaks esmalt trios Suntribe. Olles vaid 17-aastane, osales ta trioga Kiievi Eurovisioonil. 18-aastasena pälvis ta jazziliku repertuaariga esikoha ETV laulukonkursil «Kaks takti ette». 19- aastasena salvestatud debüütalbum «Muusa» poplugudega sai suure menu osaliseks, nimlaulu kõrval tõusid raadiote edetabelite tippu veel «Moonwalk», «Lihtsad asjad» ja teised lood. Selle albumi repertuaariga esines ta esimesel suurel ja väga edukal suvetuuril Eesti linnades, saatjaks Raivo Tafenau ansambel ja veel aasta hiljemgi kordus edulugu tuuriga «12 suvevärvi».
 
2004- 2009 käis lauljatar neljal korral end täiendamas erinevatel kursustel mainekas Berklee College of Music õppeastutuses, kus on õppinud paljud USA jazzitipud. 2009. aasta sügisest sai Laura Põldverest Eesti Muusika ja Teatri Akadeemia jazziosakonna laulueriala tudeng. Ilmus teine esimesest märksa elektroonilisem album «Ultra», taas oma plaadifirma Moonwalki alt. Eesti Eurovisiooni eelvoorus oli tema esitatud Sven Lõhmuse laul «Destiny» esikolmikus. Laura otsustas luua Rocca al Mare kooli juurde oma laulustuudio. 2010. aastal pälvis ta Nõmme Jazzi noorte talentide konkursil II koha, tänu sellele sai ta esinemiskutseid Pori Jazzile, Kaunas Jazzile, Turu jazziklubisse, Helsingi jazziklubisse «Birdland»; lisaks esines lauljatar Kanadas Jõekääru jazzifestivalil.
 
Laura Põldvere jazziarmastus sai alguse koolipäevil, mil ta õppis Tartu I Muusikakoolis viiulit ja Ülenurme Muusikakoolis laulu. Lauluõpetaja Ursel Oja pakkus talle esitamiseks mitmesugust jazzilikku repertuaari. See oli põnev kogemus ja innustas ka ise kuulama ja avastama jazziklassikuid ja tänapäevast jazzi. Laura lemmikud jazzilauljataride seas on erinevad – Nina Simone’st Cassandra Wilsonini.
 
Laura jätkab oma muusikuteed nii pop- kui jazzlauljana. Lauljatari sagedane partner kontsertidel Raivo Tafenau kinnitab: «Laura areng on lauljana on olnud muljetavaldav ja kiire. Tal on võimas põneva tämbriga hääl, mida ta kasutab varjundirikkalt ja veel – tal on väga hea inglise keel, mis jazzilavadel on ka väga oluline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles