Hayden Panettiere: sünnitusjärgne depressioon on hirmuäratav

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayden Panettiere
Hayden Panettiere Foto: SCANPIX

Näitlejanna Hayden Panettiere tahaks, et naised julgeksid rohkem rääkida emadakssaamise tumedamatest külgedest.

26-aastane staar koges pärast tütre Kaya ilmaletoomist sünnitusjärgset depressiooni - tõsist seisundit, millest paljud naised rääkida ei julge, vahendab Us Weekly.

«Ma saan neist aru. Paljud naised kogevad midagi sellist. Sageli arvatakse, et sünnitusjärgne depressioon tähendab negatiivseid tundeid oma lapse vastu või isegi soovi teda vigastada. Mul pole iial selliseid tundeid olnud. Mõnedel naistel kindlasti on. Inimesed ei mõista, kui lai see skaala on, kuidas see väljenduda võib. Sellest tuleks rohkem rääkida. Naised peavad kuulma, et nad ei ole üksi ja et neil läheb paremaks,» ütles Panettiere.

«Sünnitusjärgse depressiooni kohta levib hulgaliselt väärarusaamu. Paljud arvavad, et see pole tõeline ja see on lihtsalt mõtlemises kinni. Et oh, need on kõigest hormoonid. Kuid tegelikult ei ole see absoluutselt inimese kontrolli all. See on äärmiselt valus ja hirmuäratav ning need naised vajavad suurt tuge,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles