Krister Kivi uuest raamatust saad maitse suhu videoga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krister Kivi
Krister Kivi Foto: Erakogu

Krister Kivi romaan «Üksteist» tutvustab end värskelt valminud videoga tele- ja kinoekraanidel ning pakub kirjandushuvilistele test bite'i ehk maitse suhu saamiseks ampsu raamatust.

Hiljuti avaldas kirjanik ja luuletaja Krister Kivi romaani «Üksteist», mille esitlusel figureerisid punaveini, paradiisiõunade, toore liha ja hundimarjadega maiustavad meediategelased ja koloriitsed karakterid erinevatelt elualadelt.

Nüüd saavad Kivi vaheda kirjutamisstiili austajad tema värsket romaani degusteerida raamatu koduleheküljel www.1teist.com, kus test bite rubriigis on isu äratamiseks üleval kuus tasuta lehekülge.

 

«Test bite ehk katsehammustus on terminina pärit haiuurijate sõnavarast,» selgitab autor Krister Kivi. «Enne ohvri lõhkirebimist on haidel kombeks seda kergelt näksata, et teha kindlaks, kas objekt ikka on söödav. Pärishammustusest erineb test bite sellepoolest, et hammustatakse palju õrnemalt.»

 

«Üksteist» kõneleb psühholoog Tiina Jõgeda sõnul « armastusest, mis seisab läbistamatu müürina kahe inimese vahel», režissöör Kadri Kõusaar on leidnud, et «meeleolult ja mõttelt meenutab romaan Tom Fordi filmi «Üksik mees» – see on nukratooniline, nüansirikas ja väljapeetult stiilne".  «Üks lopsakamaid ja samal ajal teravamaid metafoorimeistreid,» iseloomustab autori kirjutamisstiili ehtekunstnik ja ajakirjanik Tanel Veenre.

 

«Romaan «Üksteist» on lugu inimlikust üksindusest ja katsetest ületada neid kuristikke, mis meid teineteisest lahutavad,» ütleb Kivi. «Kuid ükski teekond pole ohtlikum, kui teekond teise inimese poole. Nagu küsitakse ka raamatu videos: «Kui oled näinud kedagi teist, siis kas sa ülepea enam tahad saada tagasi endaks?»

Eestiga vaid kaudselt seotud raamat räägib maailmast, kus elatakse miljonite keskel, kuid märgatakse neist vaid mõnda üksikut; sümbolitest, mis tähendavad ühel hetkel kõike ja teisel mitte midagi; klammerdumisest ning sellele järgnevast allakäigust.

 

Vaata autori poolt loodud raamatut tutvustavat videot SIIT!
 

Ekspressi Ajakirjanikuna töötav Krister Kivi avaldas 2005. Aastal luulekogu «Tulles lähemale» ning hiljem kaks reisiraamatut – ilukirjanduse piiril balansseeriva «Eesti Maja» (2007) ning uusi maailmaimesid avastama kutsuva «Ime!» (2008)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles