Coca-Cola Plazas ja Ekraanis saab New Yorgi ooperit nautida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Richard Straussi ooperist «Salome»
Stseen Richard Straussi ooperist «Salome» Foto: Forum Cinemas

Alates 11. oktoobrist on Eesti ooperisõpradel võimalus osa saada ainulaadsetest maailmatasemel ooperi HD otseülekannetest Tallinnas Coca-Cola Plazas ja Tartu kinos Ekraan.



Oktoobrist kuni maini tuuakse ekraanile kümme ooperiklassika pärli maailma ühelt mainekamalt ooperilavalt – New Yorgis asuvast teatrist Metropolitan Opera.

«Tegemist on Eestis millegi täiesti ainulaadsega, mis loodan, et meeldib meie kultuurilembelisele publikule,» tutvustas algatust Forum Cinemas linastusjuht Rein Palosaar.

«Eesti rahvas on alati teatrit hinnata osanud ning meie rahvusooper on teinud head tööd ooperikultuuri arendamisel Eestis. Meil on hea meel anda siia juurde oma väike panus ning tuua vaatajani valik ooperietendusi ookeani tagant, mis paljudele jääksid suurte reisikulude tõttu muidu kättesaamatuks,» lisas Palosaar.

Tänu hoolikalt paigutatud kaameratele tunneb saalisistuja end ooperit vaadates olevat otsekui laval, sündmuste keskpunktis. Etenduste vaheaegadel näeb publik spetsiaalselt valmistatud lisamaterjali, nagu näiteks intervjuusid ooperitähtedega.

Kinod on pööranud tähelepanu ka sellele, et külastaja saaks nautida ooperit kultuurses ja meeldivas keskkonnas. Näiteks ei puudu teatritraditsiooniks kujunenud šokolaadikommid ja konjak.

«Ooperiseanssidel on keelatud teisi saalisolijaid häirida võivad tegevused nagu popkorni krõbistamine või mobiiltelefoni kasutamine,» kommenteeris Palosaar.


Forum Cinemas ooperiseansid hooajal 2008–2009:

R. Strauss «Salome» – 11. oktoober kell 20.00
J. Adams «Doctor Atomic» – 08. oktoober kell 20.00 H. Berlioz «Fausti needus» – 22. november kell 20.00
J. Massenet «Thaîs» – 20. detsember kell 19.00
G. Puccini «La Rondine» – 10. jaanuar kell 20.00
C. Gluck «Orfeus ja Eurydike» – 24. jaanuar kell 20.00
G. Donizetti «Lucia di Lammermoor» – 7. veebruar kell 20.00
G. Puccini «Madame Butterfly» – 07. märts kell 20.00
V. Bellini «La Sonnambula» – 21. märts kell 20.00
G. Rossini «Tuhkatriinu» – 09. mai kell 19.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles