Tulekul ReUse Republicu disainiturg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3.-5. veebruarini 2011 toimub Kristiine Keskuse Moetäika raames ReUse Republicu disainiturg
3.-5. veebruarini 2011 toimub Kristiine Keskuse Moetäika raames ReUse Republicu disainiturg Foto: ReUse

Neljapäevast laupäevani tegutsevad Kristiine Keskuses säästlikku eluviisi ja vastutustundliku disaini viljelevad riidekunstnikud.

3.-5. veebruarini toimub Kristiine Keskuse Moetäika raames ReUse Republicu disainiturg.


Aktsiooni raames loovad talendikad Eesti disainerid tuntud brändide laojääkidest ainulaadseid disainrõivaid ja aksessuaare ning müüvad neid uuskasutusturul poehindadest odavamaltki.

Neljapäevast laupäevani pannakse Kristiine Keskuse Moetäika raames müüki ligi 30 noore Eesti disaineri ligikaudu 500 rõivaeset, keskmise hinnaga 30-50 €. Lisaks üle 100 aksessuaari.

Traditsiooniks saanud Moetäika ja selle raames toimuv ReUse Republicu disainilaat on keskkonnasõbralik koostöö moebrändide ja Eesti noorte disainerite vahel, mille käigus tuntud kaubamärgid annavad oma laojäägid ja praagid ReUse Republicu kaudu disaineritele, kes omakorda loovad toodetele värkse ja moodsa näo, et neid uude ringlusesse liita.

Reuse Republicu disaintoodete valmistamisel kasutatakse jääke, mis muidu läheksid hävitamisele, looksid sellega lisakulusid ning koormaksid keskkonda. Disainerite abiga antakse neile aga teine elu. Iga toode esindab endas kolme brändi -  algmaterjali, disaineri ja ReUse Republicu oma.

ReUse Republicu üks peamisi eesmärke on panna inimesi ja ettevõtteid loodussäästlikult ning nutikalt mõtlema ja käituma. „Tahaksime vahetult enne Vabariigi aastapäeva, mil leiab aset Presidendi vastuvõtt, teadvustada inimestele uuskasutuse võimalusi ka piduliku aastapäevatualeti ettevalmistamisel,“ selgitas ReUse Republicu projekti eestvedaja Mari Martin.

Sellest ajendatult avatakse 2. veebruaril Kristiine Keskuses Vabariigi aastapäeva uuskasutustualettide näitus, kus on väljas Sangari, Reserved’i, AG, Naomi, PTA, Denim Dream’i ja Expressions’i laojääkidest ümber disainitud pidulikud rõivad.
 

Näitus on Kristiine Keskuses avatud ajavahemikus 2.-15. veebruarini. ReUse Republicu disainiturg toimub 3.–4. veebruaril kell 14.00–20.00, laupäeval, 5. veebruaril, kell 12.00–18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles