Selgeltnägijate ridadest langes šamaan Inge

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pendlimees Veeliks Jalakas
Pendlimees Veeliks Jalakas Foto: Kanal 2

Kanal 2 müstikasaate «Selgeltnägijate tuleproov» kolmandas osas otsisid selgeltnägijad kadunud autot, metsavend Ülo Voitkat ning üritasid valgust heita Estonia hukule.

Kõigepealt pidid võistlejad selgeks tegema, kus asub üks auto, milline see on ja kes oli selle algne omanik. Neil oli kasutada ümbrikusse peidetud pilt ning mobiil, millega võisid helistada auto juures viibivale ajaloolasele David Vsevjovile.

Haruldane Zil-111 asus Läänemaal uunikumide muuseumis ja selle esimene omanik oli Nikita Hruštšov.

Veeliks pakkus õigesti, et masin asub Tallinnast lääne pool. Ta ütles, et sellega sõitsid idanaabrite võimumehed ning omanik võis olla kiilaspäine.

Geit pakkus tumedat autot ning midagi Tšaika sarnast.

Teur arvas ära, et autol on kolm antenni ning et sellega võisid sõita Nõukogude Liidu bossid.

Nastja pakkus, et masin on vana, võibolla 50 aastat, ning selle numbrimärgis on number kuus, mis oli samuti õige. Nastja pakkus ka, et omanik võis olla kergesti ärrituv, milles oli ajaloolase sõnul samuti tõtt.

Selles ülesandes päris täpset vastust keegi ei osanud anda, kuid üsna lähedale said Teur, Geit, Nastja ja Veeliks.

Kõige tagasihoidlikumalt esines Paide šamaan Inge, kes süüdistas enda segamises teatud konkurentide halba energiat.

Järgmisena prooviti, kas ja kui kiiresti leiavad selgeltnägijad üles punkrisse varjunud metsavenna Ülo Voitka. Võistlejad said kasutada talle kuuluvat vesti.

Viktoria läks esimese hooga õiges suunas, kuid kaotas siis sihi ning andis alla.

Maila mõtles hetke ning leidis mehe üles. Ta läks selles suunas, kus mets kõige tihedam.

Veeliks kontrollis pendliga üle kõik suunad, asus alles siis tegutsema ning sai Voitka kätte.

Ingel oli kaasas uus trumm, kuid võttis kohe vale suuna ning ei jõudnud ülesannet etteantud ajaga täita. Ta andis mõista, et tema esitus keerati sihilikult untsu. Segajateks peab ta Hannest, kes on kahe noormehega nõidade liidu loonud.

Nastja metsa ei läinud, sest tundis, et teda püütakse mõjutada. Ta ei tahtnud veeta nii kaua aega segajatega koos.

Teur pistis jooksu ning tuisaks otsejoones õige kohani. Ka Hannes leidis õige suuna suurema vaevata.

Geit astus esialgu valele poole, kuid viimasel hetkel tajus eksimust ning leidis punkri üles vaid mõned sekundid enne kella kukkumist.

Viimaks pidid selgeltnägijad valgust heitma saatuslikule ööle, mil uppus parvlaev Estonia. Võistlejad said kasutada tragöödias hukkunud Urmas Alenderi ümbrikusse peidetud fotot, talle kuulunud lemmikraamatut ning tütre Yoko kohalolekut.

Teur ei astunud ühtegi sammu tõe suunas. Hannes pakkus kõne all olevaks isikuks kapten Avo Pihti ning Veeliks Paul Kerest.

Nastja teadis täpselt, et hukkunu oli 40-aastane. Ta ütles, et mees täitis oma elu missiooni ning õnnetuse hetkel ei kartnud ja oli rahulik.

Ülejäänud selgeltnägijatel ei õnnestunud loosse olulisi detaile lisada.

Ekspertide hinnangul olid selles saates kõige nõrgemad Viktoria ja Inge. Kuna Viktoria esines eelmistes saadetes tugevamalt, lahkus võistlusest šamaan Inge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles