Playboys napib seksi

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Playboy esikaas
Playboy esikaas Foto: Playboy

Möödunud nädalavahetusel selgus, et minu ettekujutus Playboy-nimelisest ajakirjast erines reaalsusest nagu öö ja päev.

Oma piiratud mõtetes pidasin Playboyd puhtaks erootikaajakirjaks, kus pea igal küljel paljad näitsikud – ühed neist kuulsad, teised tulevikustaarid, või lihtsalt kaunite kehavormide paljastajad.Arvasin, et tegemist on ajakirjandusega, mis ehib läänemaailmas iga poissmehe diivanilauda, asendades tüdruksõbra puudumist või kunagise abikaasa lahkumist.

Möödunud nädala lõpus ilmavalgust näinud Playboy Eesti versioon näitas aga midagi muud.
Pärast esimest põgusat lehitsemist ei saanud arugi, mis ajakiri see on – on see nüüd Klubi, FHM või hingusele läinud DI. Pigem sarnanes trükis seguga Autolehest, Arterist ja Kodukirjast.

Või mida arvata klantsžurnaalist, mille paarkümmend esimest lehekülge kirjutavad kõiksugu autodest, muusikaplaatidest ning muudest tänapäeva tehnikavidinatest?

Lapsepõlves lugesin sellistest asjadest ajakirjast Tehnika ja Tootmine, tänapäeval pakuvad sarnast lugemist kümned meestele suunatud väljaanded.

Seksikirge ei tekita ka intervjuud vananevate härrasmeeste Peeter Simmi, Mart Juure ja Peeter Ojaga, Venemaa presidendi Vladimir Putini torsot demonstreerivat fotot vaadates tekkis aga tunne, nagu lehitseksin mõnda naistele suunatud väljaannet.

Ei, eespool nimetatud artiklite kvaliteedi kohta pole mul vähimaidki pretensioone. Tiina Kruusi intervjuu Peeter Simmiga sobinuks iga üldhuvi pakkuva väljaande külgedele, Juure ja Oja usutlusel polnud samuti häda midagi.

Üht-teist huvitavat lugemist leidus veelgi, kuid… seksi ennast on vähevõitu.
Õigluse huvides tuleb märkida, et mõned paljad naisekehad on ajakirja kaante vahele siiski mahtunud.

Kaanetüdrukuks valitud modell Beatrice’i fotod on kunstiliselt kenad, ent neis puudub üllatusmoment ja sära. Midagi erilist ei paku ka sinna juurde käiv intervjuu – kuid ilmselt polegi sõnaline pool selles osas kuigi oluline.

Aimatavat eroo­tilisust peegeldub samuti tüdrukutebändi Miau liikmete pildiseeriast ning tundmatu kaunitari määrdunud ihust. Kuid eristumiseks on seda vähe.

Praegusel kujul sarnaneb Playboy liialt tavapäraste ajakirjadega, legendaarse väljaande nime väärilist hõngu napib.

Nagu napib ka värskust ja ideederohkust. Eesti niigi küllastunud ajakirjade turul peab läbilöögiks pakkuma midagi eredamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles