Mis sai Best B4st, kui «parim enne» lõppes?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
koht: Tallinn aeg: 09.99 kes: Best B4 - Kati, Agnessa, Maria foto: Albert Truuväärt ilmus: 6.09.99
koht: Tallinn aeg: 09.99 kes: Best B4 - Kati, Agnessa, Maria foto: Albert Truuväärt ilmus: 6.09.99 Foto: Albert Truuväärt

Best B4 oli 1990ndatel Eesti diskosaalide sensatsioon. Paraku jäi aga tähelend lühikeseks.

Best B4 alustas 1996. aasta jaanuaris. Ansambli produtsentideks-heliloojateks olid popbändi 2 Quick Start mehed Alar Kotkas, Pearu Paulus ja Ilmar Laisaar. Selle jõulise trio käe all said stuudio- ja lavaküpseks Best B4 hitid «Sa valisid mind», «Ma armastan luuserit», «Ma tahan sind. Sa vajad mind» ja «Ei taha kuuluda sulle» kirjutab Kroonika.

Bänd oli esimene omalaadsete hulgas — neli kaunist noort, kes ainult ei laulnud hästi, vaid olid ka väga seksikad, tantsisid vahvalt ja kandsid julgeid kostüüme.

Kotkas, Paulus ja Laisaar panid punti kokku tantsivad lauljad Kati-Ly Lindali (praegu Kati-Ly Koit) ja Mona ning laulvad tantsijad Agnessa (pärisnimega Kairi Keskküla) ja Raivo Ilmsalu.

Kati-Lyga olid 2QS mehed varem koostööd teinud — tüdruk oli nende tantsuseadja ja tantsija. Kati-Ly disainis ja õmbles neile ka kostüüme.

Best B4 tegutses 1996. aasta jaanuarist 1997. aasta suve lõpuni ning kooseis jõudis selle ajaga kaks korda muutuda. Esimesena lahkus bändist Mona, kelle asemele leiti uus tüdruk. Uue tüdruku artistinimeks sai samuti Mona. Kuna bänd oli esinenud väga vähe, siis publik tüdrukute vahetust ei märganud.

Kuid ka teine Mona otsustas lahkuda, sest ta jõudis otsusele, et ei soovi end meelelahutusmaailmaga siduda.

Mona asemele tuli otsida uus liige. Peale paljude kandidaatide kuulamist- vaatamist leiti 17-aastane Gyrcelea Ithaka Maria, kes tõusis kiiresti bändi liidriks.

«Ma kuulsin Tomilt(Tomi Rahula), et Best B4sse otsitakse uut solisti,» sõnab Ithaka. Tal tuli prooviesinemisel laulda lugusid «Sa valisid mind» ja «Ma armastan luuserit». Selleks, et Ithaka osutuks valituks, pidid jah-sõna ütlema kõik produtsendid.

Bändi tähelend lõppes aga kiiresti. Laialiminekut põhjendati sellega, et Agnessa läheb Jaapanisse lauljaks. Agnessa meenutab: «Otsustasime ühiselt bändi tegevuse lõpetada ja seda meil nii-öelda kõrghooajal. Jaapani lepinguga olid aga sellised lood, et pakkumine tehti minu õele. Ta ei tahtnud üksi minna ning kuna olime bändiga otsustanud lõpetada, siis ei olnudki muud, kui pillid kokku ja Jaapanisse minek.»

Katy -Ly rääkis 1997. aasta augustis, et Best B4 tragöödia oli see, et bändiliikmed vahetusid sagedasti ja et nende liikumine ei saanud nii täiuslikuk,s kui oleks soovinud.

Alar Kotkas leiab, et lõpetamine oli õige otsus. «Siin oli nii objektiivseid kui ka subjektiivseid põhjusi, kuid tagantjärele arvan, et see oli tookord ainuõige otsus, sest tänu sellele sai Best B4st teatud mõttes legend.

Suurt publikumenu nautinud Best B4 andis välja kaks plaati («Best B4 Best» 1996. ja «Must ja valge» 1997. aastal).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles