BFMi ajastufilmide «Mine vikku» programmi eriseansid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BFM

Eelmisest nädalalast kinos Artis jooksnud TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli (BFM) filmitudengite ajastufilmide programm Mine vikku jääb kinolinale veel kaheks eksklusiivseks ööseansiks 15. ja 16. aprillil algusega kell 23.00.

Möödunud sügisel said tudengid ülesandeks minna ajas enam kui sada aastat tagasi ja otsida ajastu vaimu. Otsiti rabadest ja soodest, Narvast Vilsandini. Teel peal kohati piinatud mehi ja vaevatud naisi. Oli ka üks eesel.

BFM-i tudeng ja programmi produtsent Elari Lend kommenteerib kahemõttelist peakirja öeldes: «Loomulikult on eesmärgiks intrigeerida ja tähelepanu äratada aga omamoodi ajas rändamisega tõesti tegemist on, seekord minevikku.»

Patoloogiliste poeetide, prohvetite, parunesside ja teiste värvikate tüpaažidena astuvad üles tunnustatud Eesti näitlejad: Juhan Ulfsak, Meelis Rämmeld, Kersti Heinloo, Maria Avdjuško, Helena Merzin, Märt Avandi, Mikk Jürjens jpt.

Juhendajateks olid Jüri Sillart, Tiina Lokk, Ann Lumiste, Mait Mäekivi, Sulev Keedus, Anneli Ahven jt.

«MINE VIKKU» filmiprogramm:

«Elisabeth von Ungern-Sternmeer», rež: Vallo Toomla, 17min
«Idatuuled vinguvad», rež: Raigo Saariste, 20min
«Põrgu Jaan», rež: Kaur Kokk, 19 min
«Ämblikud 4500 aastat tagasi», rež: Jaan Tätte jr, 14min
«Leipzigisse», rež: Hardi Keerutaja, 15min
«Koddo», rež: Eik Tammemäe; 12 min
«Theodori lugu», rež: Jaan Penjam, 15min
«Ülevaade psühhoanalüütilisest teraapiast», rež: Triin Ruumet, 22min

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles