Märt Avandi mängib tudengifilmis «Theodori lugu»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Theodori lugu"
Kaader filmist "Theodori lugu" Foto: BFM

Näitleja Märt Avandi lööb kaasa tudengifilmis «Theodori lugu», kus nad koos muusik Jaan Pehkiga kehastavad purjus vaimulikke. Tuntuim tudengifilm, milles Avandi on varem osalenud, on Rasmus Merivoo «Tulnukas».

Märt Avandi mängib Balti Filmi- ja Meediakooli kolmanda kursuse üliõpilase Jaan Penjami filmis «Theodori lugu» purjus vaimulikku.

Avandi ütleb, et purjus inimest ei ole kerge mängida. «See on keeruline, pead natukene mõtlema selle peale,  mismoodi sa käitud, kui oled purjus. On palju paremaid näitlejaid, kes purjus inimest mängivad, näiteks Raivo E. Tamm, » ütleb näitleja «Ringvaatele» antud intervjuus.

Kogemuse puudumise toob Avandi välja erinevusena kolmanda kursuse tudengi ja kogenud režissööri vahel. «Tudeng ei oska võib-olla oma mõtet nii hästi kohale toimetada, nagu peab. Aga see on puhtalt kogemuse taga kinni. Usun, et me veel kuuleme Jaan Penjamist.»

Avandi tunnistab, et ta läheb missioonitundest Eesti uut filmirežissööride põlvkonda harima.
«Lähen sellepärast, et Eesti filmile järelkasvu kasvatada. Kuidas nad peaksid oma filme tegema, kui ükski näitleja nende filmidesse mängima ei tule.» Avandi lisab, et ajapuudusest on jätnud ta ka mitmed tudengifilmid vahele.

Avandile tuli Rasmus Merivoo filmi «Tulnukas» populaarsus üllatusena. «See on kummaline fenomen, millest ma siiamaani päris täpselt aru ei saa, et kuidas see kõik niimoodi läks. Oli hea film ka ma leian.»

«Selle filmi puhul ma ei usu, et see nii laia kõlapinda leiab. See on hoopis teistsugune film. See ei  ole eesmärk,» lisab ta.

Avandi on ühest filmirollist ära öelnud usulistel kaalutlustel. «Mul on mingisugused reeglid, mille tõttu ütlen ma pakkumistele ära, mis puudutavad filme. Üleüldse ütlen ma erinevaid töid ja pakkumisi ära iga päev. Olen öelnud korduvalt, et kõikvõimalikud õhtujuhtimised, et seda ma ei tee.»

«Theodori lugu», režissöör: Jaan Penjam, 15min

19. sajandi kubermangulinnas on noor matemaatikatudeng välja töötanud teoreemi, mis tõestab, et Jumalat pole olemas. Talle satub juhuse teel kätte suur summa raha, millega ta otsustab oma teoreemi raamatuteks trükkida ja rahvast valgustada. Rahvas aga tunneb end oma pimeduses mugavalt ega taha Theodori avastustest midagi teada...
 

Filmi «Theodori lugu» näeb kinos Artis.

Vaata lühikest klippi filmist «Theodori lugu» siit!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles