Tallinna moenädal pole enam mägede taga!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik ja modellid:
 lisaks Aldo riietele kaunistavad prantslannasid Tanel Veenre ehted..
Kunstnik ja modellid: lisaks Aldo riietele kaunistavad prantslannasid Tanel Veenre ehted.. Foto: Tiina Väljaste.

Moest ei saa üle ega ümber, selles mängus osaleme me kõik. Ning seda mängu
juhivad moeloojad - julged visionäärid, kes varustavad meid pidevalt uute säravate ideede ja epohhi loovate trendidega.

Selleks, et anda ka kohalikele moedisaineritele enam häälejõudu ja kõlapinda on Eesti Moedisaini Liidu poolt ellu kutsutud Tallinn Fashion Week.

Tänavu teist korda, 1.-8. novembrini toimuv üritus ei ole pelgalt moeshow`de maraton. See on nädal, millesse mahub nii arutelusid, näituseid, performance ja muidugi värskeid moevõnkeid tutvustavad kollektsioonid kohalikelt tippudelt.

Moenädala avapauguks on 1. novembril Vanas Jahulaos avatav Aldo Järvsoo moenäitus rahvusliku kõrgmoe teemadel ning suurejoonelise lõpuakordi showdele paneb Ülle Suurhans-Pohjanheimo haute couture kollektsioon.

Lisaks astuvad oma loominguga publiku ette veel ka Kirill Safonov, Xenia Jedomskihh, Ketlin Bachman-Põldroos, Triinu Pungits, Kalle Aasamäe, Bon-Bon Lingerie, Antonio, Britt Samoson, Kriss Soonik, Beatrice, Piret Ilves, Liina Viira, Kristina Tatarinova ja Liivia Leškin. Hõrk moe-elamus on kindlasti garanteeritud!

Tallinn Fashion Week

`i teeb eriliseks ka selle toimumiskoht -suurejoonelise moevaatemängu areeniks on värskelt valminud hooned Tallinna südalinnas: Uus ja Vana Jahuladu Rotermanni kvartalis.

Eraldi võiks toonitada kaht linnarahvale avatud ja piletita üritust:

Aldo Järvsoo rahvuslik moenäitus «Virve» Rotermanni kvartalis

Kui tavaliselt näitavad disainerid oma uut kollektsiooni catwalk`il elusate modellide seljas, siis Aldo Järvsoo on otsustanud oma värskeima loomingu tuua välja hoopis näituse kujul. Selle moenäitusega saab avapaugu ka Tallinn Fashion Week.

Pühakutepäeva, 1. novembri õhtul avatakse Rotermanni kvartalis äsja valminud Jahulaos suurejooneline moe väljapanek, mis koosneb ligi kolmekümnest Aldo Järvsoo loodud õhtukleidist.

Osa sellest kollektsioonist valmis juba kevadel Prantsusmaal ning on publiku pilke saanud tunda Lille`i linna moekeskuses toimunud show`l ja näitusel. Sombuse suve jooksul on kollektsioon täiendust saanud mitme suurejoonelise kostüümi-uperpalli võrra ning nüüd on see tervik valmis ka kodupubliku ette astuma.

Aldo ise on oma kollektsiooni kirjeldanud nõnda: "Minu uue kollektsiooni tikandid on fantastiliselt Virvelt - temale ja kõigile teistele käsitööd armastavatele Eesti naistele teevadki minu kleidid kummarduse.

Mahukas kollektsioon koosneb erinevatest meeleolusaarekestest:hallid linased, geomeetrilised trükikangad, rahvariidetriibulised villased ja tikitud siidid osutavad inimkäe ja -hinge kohalolule igaüks omal kombel."

Kui Aldo alustas umbes kolme aasta eest rahvusliku teemaga oma loomingus
(mäletate Folkcouture show`d KUMUs?), ei arvanud ta, et sellest kujuneb kirg, mis läbi aastate üha uut inspiratsiooni leiab.

Aldo ei kopeeri oma loomingus saja aasta taguseid rahvarõivad, vaid mängib nendega nagu ulakas laps - miksib, väänab ja seab just selliseks kimbuks nagu tema visioonile kohane.

Aldo Järvsoo väljapanekule sekundeerib Tallinna Fashion Week`i raames ka
väljapanek, kus näitavad oma loomingut Triinu Pungits & Gabriela Järvet, HULA, legendaarne Tallinna moemaja jpt.

Näitus Uues ja Vanas Jahulaos (kohe CC Plaza taga) on avatud 1.-5. novembrini kell 12-18. Sissepääs tasuta.

Tallinn Fashion Week`i raames eesti disainerite showroom!

Kindel on see, et kõik moegurmaanid Tallinna moenädala show`de maratonile ei mahu. Kuid selle eest on huvilistel haruldane võimalus kohtuda oma lemmikdisaineritega 8. novembril kell 14-18 Rotermanni kaubanduskeskuse aatriumis.

Lisaks suurepärasele võimalusele vahetada sundimatus õhkkonnas kontakte on seal kidlasti võimalik soetada ka mõned äsja lavalaudadelt saabunud šedöövrid. Või lausa anda sisse tellimus mõne eriti spetsi aastavahetuse outfit`i tarvis!

Oma loominguga rõõmustab moepublikut Rotermanni kaubanduskeskuse aatriumis
aset leidvas kammerlikus showroomis tõeliselt kirju disainerite seltskond.

Lisaks on showroomis võimalik soetada ka stiilseid suureformaadilisi fotosid, mis kaardistavad legendaarse Tallinna Moemaja tegemisi alates 60ndatest kuni 90ndateni.

Olge stardivalmis - Tallinna moenädal pole enam mägede taga!

Eesti moedisainerite showroom Rotermanni kaubanduskeskuse aatriumis 8.
novembril kell 14-18.

Piletid ja info: www.estonianfashion.eu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles