«Võsareporter»: autoostja komistas jubeda romu otsa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Esmaspäevases saates «Võsareporter» tegi Peeter Võsa juttu Saaremaa mehega, kes käis Tallinnas autot ostmas.

Lugu võiks olla ka teistele õpetuseks, kes hakkavad autot ostma.

«Kuna Saaremaal ei olnud sobiva hinnaga autosid, tulime Aare autoaeda. Aare näitas, et kena auto, tore auto ja vigu nagu ei ole. Küsisin, et mis siis vead on. Ütles, et«siin on viis sentimeetrit roostet»,» seletas Marko.

Kuulutuse peal oli, et tipp-topp korras auto, istu sisse ja sõida.

Kui Marko aga masina ära ostis ja oli kümme minutit sõitnud, suri masin esimese ristmiku peal käiguvahetusel välja. Ja nii igal ristmikul.

Läbi häda saadi ostetud Fordiga Saarde ära ja siis ilmnes, et vastupidiselt lubatule on autol nii palju vigu, et tehnilist kontrolli see kindlasti ei läbiks. Marko on auto remondiks kulutanud juba poole auto maksumusest.

«Ma olen 16 aastat neid müünud ega pole kunagi kellelegi nii rumalat lauset öelnud, et auto on ideaalses korras,» teatas Aare Autod OÜ juhataja Aare Ermus.

Aare rääkis, et müüb ainult autosid, millel on tehniline ülevaatus tehtud, kuid kõiki vigu ta klientidele ette ei loe: «Sa ei saa ju ostjale hakata selgitama seda, et vaata, see detail on 11 aastat vana, ta ei ole enam nii hea kui 11 aastat tagasi.»

«Miks ma peaksin kasutatud kauba müüjana halvustama seda kaupa?» küsis Aare, mille peale Võsa arvas, et see oleks pigem reaalse olukorra kirjeldamine. Kõigist vigadest rääkimine oleks Aare hinnangul pankrotipaberitele alla kirjutamine.

Muidugi lasub osa nn süüd ka kliendil, sest kust tema pidi teadma, et pealinnas see kapitalism niimoodi toimib.

«Õppetund missugune. Kuid ka automüüja võiks hoolimata bisnessist siiski inimene olla ja võimalikest riketest ostjale rääkida. Seda enam, kui tuldi koos perega autot ostma,» märkis Võsa.

Marko sai võimaliuse auto välja vahetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles