Meigikunstnik Ly Ranne mälestuseks loodi «Ilulooja» fond

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasikunstnik Ivo Lille poolt loodud rändauhind "Ilulooja" meigikunstnik Ly Ranne mälestuseks
Klaasikunstnik Ivo Lille poolt loodud rändauhind "Ilulooja" meigikunstnik Ly Ranne mälestuseks Foto: Priit Grepp

Meie seast möödunud aastal lahkunud meigikunstnik Ly Ranne mälestuse jäädvustamiseks ja seeläbi ilu- ja moemaailma arengu toetamiseks Eestis on pandud alus fondile, mis hakkab igal aastal välja andma Ly Ranne nimelist aastapreemiat suuruses 1000 eurot.

Nimelt annab Ly Ranne mälestuseks asutatud fond sel aastal üle esimese ja Eestis ainulaadse «Ilulooja» auhinna, milleks on Ivo Lille poolt loodud kaunis klaasist valmistatud rändauhind. Pilte vaata SIIT.

Auhinna nominentideks saavad inimesed, kes on olnud eriti silmapaistvad valdkondades, milles oli tegev Ly: modell, meigikunstnik, stilist, moe-showde lavastaja, ilutoimetaja ning lisaks moe-fotograafid, kellega loomingulist koostööd pidas Ly väga oluliseks.

Et kõik need alad on seotud ilu ja selle loomisega, kannab auhind nimetust «Ilulooja» ja esimene preemia antakse välja aastal 2011. «Ilulooja» auhinna žürii liikmed valivad koos ajakiri Anne&Stiil ja Ly Ranne Fond.
 
 
 
Aasta 2011 «Ilulooja»
žürii koosseisus on:
 
Anu Merila                ajakirjanik
Anu Lensment        moekunstnik
Kristina Herodes     Kaubamaja loovjuht
Ester Kannelmäe    ajakirja Anne&Stiil peatoimetaja
Heidy Purga             Raadio 2 peatoimetaja
Jaanus Vahtra         Reklaamiagentuur Taevas loovjuht
 

Žürii on valinud välja viis nominenti, kes sel aastal kandideerivad «Ilulooja» auhinnale, mis toob võidu korral endaga kaasa 1000 euro suuruse rahalise preemia.

Võitja saab enda valdusesse aastaks  ka klaasikunstnik Ivo Lille poolt loodud rändauhinna «Ilulooja» ja kingituse kosmeetikafirmalt Chanel. «Ilulooja» ametlik meediapartner on ajakiri Anne&Stiil.
 
 

«Ilulooja» 2011 nominendid on:

Kelli Lumi                   modell
Agnes Säde               ilutoimetaja
Maris Rätte                 meigikunstnik
Karolin Kuusik           stilist
Herkki-Erich Merila   moefotograaf
 
Täpsemalt saab «Ilulooja» auhinnast lugeda ka veebilehelt www.lyranne.ee.
 

«Ilulooja» preemiat hakatakse välja andma  ühelt poolt selleks, et jäädvustada eelmisel aastal ootamatult meie hulgast lahkunud Ly Ranne erinevaid tegemisi mitme põlvkonna eesti naiste maitse suunamisel ilumaailmas nii modelli-, stilisti-, moeshowde lavastaja-, ilutoimetaja-, kui meigikunstnikuna. Teiseks eesmärgiks on toetada tänaseid tublisid tegijaid ilumaailmas.

Ly Ranne oli viimased kümme aastat Chanel`i tippjumestaja Eestis. Ajakirjanikuna jäi ta viimaseks töökohaks ilutoimetaja ametipost väljaandes Marie Claire. Varasemateks Ly töökohtadeks olid  moeajakirjad Stiil ja Cosmopolitan.
Ly oli moeshowde lavastajana pidevas koostöös Tallinna Kaubamaja, Stockmanni ja Baltika Grupiga.

Tänase seisuga on «Ilulooja» preemia Eesti ilumaailmas ainulaadne.

Meigikunstnik Ly Ranne mälestuseks loodud «Ilulooja» auhinna pidulik üleandmistseremoonia toimub 6. mail 2011 kell 16.00 Baltika Kvartali Moelaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles