Forum Cinemas alustab «Maailma kino» nimelise filmisarjaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Kaootiline Ana»
Kaader filmist «Kaootiline Ana» Foto: outnow.ch

Sel nädalal teeb filmilevifirma Forum Cinemas algust uue filmisarjaga «Maailma kino», mille raames näidatakse siinsetel kinoekraanidel linateoseid erinevatest riikidest üle terve maailma.

 

Sarja alustab tunnustatud Hispaania filmilavastaja Julio Medemi linalugu «Kaootiline Ana» (Caotica Ana), mis jõuab Coca-Cola Plaza ekraanile alates sellest reedest, 7.novembrist. 

Uue filmisarja eesmärgiks on tutvustada siinsetele filmisõpradele linateoseid riikidest, mille filmid kuigi tihti meie kinoekraanidele ei jõua.

«Ehkki ka Hollywood teeb tähelepanu väärivaid filme, pakub uus sari kindlasti suurstuudiote toodangule värskendavat alternatiivi ja suurendab erineva maitsega filmisõprade valikut,» lausus Forum Cinemas AS levijuhi asetäitja Timo Diener.

Tema sõnul ei määra linateose kvaliteeti mitte päritoluriik, vaid see, et film ei jäta vaatajat ükskõikseks ning parimal juhul tekitab publikus ka elavat diskussiooni.

«Usume, et uues sarjas esitlusele tulevad teosed vastavad just nendele kriteeriumidele,» lisas Diener.

«Maailma kino» sarja raames jõuavad siinsetele ekraanidele filmid Hispaaniast, Itaaliast, Prantsusmaalt, Belgiast, Taanist, Rootsist, Hiinast, Jaapanist, Belgiast, Türgist ja ka mujalt riikidest.

Lisaks avafilmile «Kaootiline Ana» toob filmisari kinodesse ka näiteks Hiina tsensuuri hammasrataste vahele jäänud ja Berliini filmifestivalil Kuldse Karu auhinnale kandideerinud linateose «Kadunud Pekingis» (Ping guo) ja Matteo Garrone lavastajatöö, tänavuse Cannes’i filmifestivali auhinnavõitja «Gomorra», mis maalib ilustamata ja realistliku pildi Itaalia allilmast.

Forum Cinemas teeb „Maailma kino“ filmisarja raames koostööd mitme levifirmaga. Paljud filmid jõuavad Eesti kinodesse Rootsis tegutsevate levifirmade Maywin Media AB ja Nonstop Entertainment kaasabil, samuti tehakse tihedat koostööd Leedu levifirmaga Meed Film ning kodumaise filmilevifirmaga Estinfilm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles