Monster Magnet toob kaasa viietunnise rokifestivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Wyndorf ansamblist Monster Magnet
Dave Wyndorf ansamblist Monster Magnet Foto: BDG

Rock Cafe avab vähem kui nädala pärast, järgmisel teisipäeval, 11. novembril uksed juba 18:30, sest sel korral võtab legendaarne

stoner

-roki bänd Monster Magnet kaasa koguni kaks oma lemmikbändi.

Järgmisel teisipäeval toimub Rock Café’s lausa festivali-mõõtu kontsert, kuna lavale astub kolm omas vallas aukartust äratavat rokkbändi - lisaks peaesinejale ka Nebula USAst ja The Pilgrim Fathers Inglismaalt.

«Nii palju tehnikat ei ole meil siiani veel kunagi õnnestunud Rock Café lavale üles panna,» kommenteeris kontserdi produktsioonijuht Mihkel Sirelpuu.

«Olen bändidega koos kogu lavapaigutuse millimeetrise täpsusega läbi mõelnud, kuidagi tuleb sinna mahutada vähemalt kaks komplekti trumme ning kõik muu rokkbändi atribuutika. See, kuidas meie linna ägedama rokiklubi lava hakkab teisipäeval välja nägema, on tõsiselt aukartust äratav.»

Seekord pole Monster Magnet kaugeltki mitte Metallica soojendusesineja, vaid tegemist on nende ühe senini võimsama Euroopa-tuuriga, mis kestab 50 päeva.

Bändi laulja ja liider Dave Wyndorf kommenteerib: «Seekord on tegu meie unistuste-tuuriga, kus meie kontrollime olukorda ja meie oleme peremehed.»

«See on Monster Magneti keskkond ja lisaks kahele lemmikbändile, kellega koos me tuuril oleme, olen valinud välja ka lahedaid filme ja fotosid, mida show taustaks näidata. Atmosfäär tuleb tõsiselt kordumatu! See ei jäta kedagi külmaks.»

Kontserti alustab psühhedeelne The Pilgrim Fathers Inglismaalt, kellega Monster Magnet kohtus sel suvel Inglismaal. Õhtu teiseks esinejaks on Nebula Ühendriikidest, kes on pärit stoner-maailmas nimekast Palm Deserti ringkonnast. 

See on sõprusringkond mitmetest tuntud bändidest, näiteks Kyuss ja Queens of the Stone Age ning Eestis juba varem käinud Mondo Generator ja Fu Manchu.

«Monster Magnet teeb muusikat, mis mulle tõsiselt korda läheb. Esimene plaat, mida kuulsin, oli 1995 «Dopes to Infinity», mis tundus massilise nu-metal'i taustal huvitav. Järgmine plaat «Powertrip» oli puhas kuld, üks veenvamaid albumeid läbi aegade,» ütles Marek «Cram» Piliste ansamblist No Big Silence. 

«Selles, et MM on võimas live-bänd, veendusin aastal 1999. Mängisime NBSiga kahel kontserdil enne MMi, nemad omakorda enne Metallicat. Klubikontsert peaks aga ju veel võimsam olema!»

«Bänd on lähemal, energia, mis lavalt tuleb, ei põgene mööda lauluväljakut laiali, vaid kontsentreerub väiksesse ruumi. Eraldi teema on muidugi MMi frontman Dave Wyndorf - superhäälega vend. Kõvasti elu näinud tüüp, tal juba on, mida inimestele öelda.»

Ajakava: teisipäeval, 11. novembril Rock Café’s:

18:30 avatakse uksed

19.30 - 20:00 The Pilgrim Fathers

20.15 - 20:55 Nebula

21:25 - 23:00 Monster Magnet


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles