Viljandis alanud Rock Ramp mõõdab eesti roki pulssi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune festival Rock Ramp Viljandis, esineb ansambel Winny Puhh.
Mullune festival Rock Ramp Viljandis, esineb ansambel Winny Puhh. Foto: Raigo Pajula

Järgmisel nädalavahetusel vallutavad Viljandi tänavad linased hamed ja lohisevad märsid, kuid praegu on Mulgimaa pealinn nahkpükste, mustade T-särkide ning mürisevate tsiklite tallermaaks. Eile alanud festival Rock Ramp ootab vähemalt 3500 külalist.



«Kui eelmüüki vaadata, siis oleme neljapäevaõhtuse seisuga eelmise aasta tulemused juba ületanud,» rõõmustas festivali peakorraldaja Juhan Nöps. «Rokipublik on suhteliselt laisk eelmüügiklient, pea kaks kolmandikku piletitest müüme kohapeal.»

2009. aastal jäi Rock Ramp rahaliselt miinusesse, kuid 2010. aasta üritus lubas sissetuleku poolest tunamullust kahjumit kahandada. «Hoolimata raskest rahalisest seisust näitas eelmine aasta, et otsus Rampi edasi teha on end õigustanud. Kõik märgid näitavad, et läheb hästi ja rahvast tuleb palju,» lootis Nöps.

Tänavu juba viiendat aastat toimuv Rock Ramp võõrustab vaid Eesti ansambleid. Nöpsi sõnul pole praegu Eestis ühtegi sellist festivali, kus publiku meelitaksid kokku ainult Eesti esinejad. Eile avapaugu saanud Rampil on sedapuhku 34 artisti, muusikažanritelt seinast seina.

«Kaks sooloartisti akustiliste kavadega, natuke räppi, natuke indit, natuke päris rajust rokki, kergemat rokki… Enam-vähem kogu Eesti rokispekter on esindatud, enda hetkeseisuga kurssi viimiseks on Rock Ramp praegu kõige parem koht,» ütles Nöps.

Foorumites on rokisõbrad kurtnud, et tänavu puudub särav punkansambel. «Sellist suurt ei ole jah, varem on meil esinenud JMKE, Velikije Luki, Psychoterror jt. Aga sel aastal hoiavad pungilippu kõrgel nooremat generatsiooni esindavad Giuseppe Perverdi Big Band ja ZLO,» lubas peakorraldaja.

Tänavuse festivali peaesinejateks peab ta Winny Puhhi, kes astub Rock Rampil üles viiendat aastat järjest (täna südaööl Kirsimäel), ja Kosmikuid (homme samal ajal sealsamas), naisstaaridest aga Lennat (täna kell 21 Kaevumäel).

«Noorematest ja mitte nii tuntud ansamblitest soovitan kõrva peale panna gruppidele Mockingbird ja Raudraev (konkursi Viljandimaa Noortebänd 2011 laureaat), punkaritest aga Giuseppe Perverdi. Oleme festivalile võtnud väiksemate konkursside võitjaid, nagu Jägermeister Rock Liiga 2011 finalistid Dramamama ja Burn Still. Neil kõigil on potentsiaali, tasub kuulata!» soovitas Nöps.

Korraldusliku poole pealt on kõik Rampi-veteranile tuttav: lavad Lossimägedes, ööklubid ja telklaager. Eelmisel aastal tekkisid festivalialal hiigeljärjekorrad joogimüügipunktides. See oli Nöpsi sõnul tingitud tõigast, et lahtiste jookide topsidesse villimine võttis kaua aega. Sel aastal on janu kustutamiseks rohkem rõhku pandud purgijookidele, samuti on mõnevõrra parandatud hügieenivõimalusi. Aga nagu ikka, pole lootustki oma joogiga festivali­alale sisse hiilida.

Mullu tabati festivalialal 14 alkoholijoobes alaealist. «Ma arvan, et 3500-pealise publiku ja mitmepäevase ürituse kohta… kurb muidugi, et neid leidub, aga viimase kolme-nelja aastaga olukord pidevalt paraneb ja neid purjus alaealisi jääb pidevalt vähemaks. Loodame, et sel aastal ei leita neid üldse!» loodab Nöps.

Rock Ramp Viljandis

• 21.–23. juulini
• Piletid kohapeal: pass 25 eurot, päevapilet 15 eurot

 Ajakava täna

15.00 Raudraev (Kaevumägi)

16.00 Mockingbird (Teine Kirsimägi)

17.00 Necro Strike (Kaevumägi)

18.00 Burn Still  (Teine Kirsimägi)

19.00 Pilvikud (Kaevumägi)

20.00 Zorg (Teine Kirsimägi)

21.00 Lenna (Kaevumägi)

22.00 Tharaphita (Teine Kirsimägi)

23.00 Dramamama  (Kaevumägi)

00.00 Winny Puhh (Teine Kirsimägi)

Tehas

01.00 Talbot

02.00 Uwe Boll

Klubi Rubiin

01.30 Argo Vals

 Ajakava homme

13.35 Heviaeroobika (Teine Kirsimägi)

14.00 Nikns Suns (Kaevumägi)

14.45 Revolver (Teine Kirsimägi)

15.30 Onu Bella (Kaevumägi)

16.15 Gina (Teine Kirsimägi)

17.00 Taak (Kaevumägi)

18.00 A-Rühm ((Teine Kirsimägi)

19.00 Nihilistikrypt (Kaevumägi)

20.00 Tanel Padar & the Sun (Teine Kirsimägi)

21.00 Giuseppe Perverdi Big Band (Kaevumägi)

22.00 Bombillaz (Teine Kirsimägi)

23.00 Popidiot (Kaevumägi)

00.00 Kosmikud (Teine Kirsimägi)

Tehas

01.00 Shirubi Ikazuchi

02.00 Forgotten Sunrise

Klubi Rubiin

01.30 Öösorr

Ööbimiseks on telklaager

• 23. juulil toimub Viljandis ka motofestival Motoramm koos tsiklite paraadi ja võistlustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles