Ärimees Enn Kunila teeb vägevaid kinke

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kunila
Enn Kunila Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX


Eesti suurima kunstimetseenina tuntud suurtööstur alkoholitootja Liviko suuromanik Enn Kunila otsustas kinkida Hiiumaale klaveri, mida saaks erinevates kohtades kontsertidel kasutada. Leppinud kokku Kärdla muusikakooliga, et uus Estonia klaver saab seal peavarju, kaasas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) kuratooriumi kuuluv Enn Kunila klaveri valimise protsessi EMTA rektori Peep Lassmanni ja klaveriõppejõu Ivari Ilja, kirjutas ajakiri Naised.


Kaks klaverivirtuoosi käisid Tallinna Klaverivabrikus Hiiumaa jaoks testimas ja valimas erinevaid klavereid. Tunnustatud eksperdid soovitasid Enn Kunilale Estonia uusimat salongi-kontsertklaverit, mis pidi küll alustama pikka teekonda Ameerika Ühendriikidesse, kuidas viimasel minutil siiski Eestis Hiiumaal kodu leidis. Esimene kontsert uue klaveriga toimus Kärdla kirikus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles