«Vabaduse laulul» annavad tasuta kontserdi Kerli, Brainstorm, Sinead O’Connor ja paljud teised

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Kõiv
Kerli Kõiv Foto: Artur Sadovski

Eesti rahvas tähistab sel aastal kahte olulist sündmust – 20. augustil möödub 20 aastat Eesti iseseisvuse taastamisest ning Eesti pealinn Tallinn on uhkusega kandmas Euroopa kultuuripealinna tiitlit.

Et seda meeldejäävalt tähistada ja tänada riike, kes Eesti iseseisvust kakskümmend aastat tagasi julgelt tunnustasid, toimub 20. augustil Tallinna Lauluväljakul rõõmus ja helge kontsertpidustus «Vabaduse laul».

«Vabaduse laulu» peaesineja on Eesti rahvas, kes oma kohaloleku ja avatud meelega on olulisim osa tähtpäevast, omaenda lugusid, laule, soove ja mõtteid jagavad Justament, Riho Sibul, Mari Kalkun, Dagö, Vaiko Eplik, Jaak Johanson, Malcolm Lincoln, Iiris, Jarek Chalice Kasar, Ewert & the Two Dragons.

«Usun, et kõik kavas olevad muusikud tunnevad end kõige vabamalt oma enda mõtteid ja tundeid muusikasse kirjutades ja seda muusikat esitades. Vabadus on see, kui nii tohib teha ja tõeline vabadus on, et saame seda nautida,» kommenteeris kontserdi Eesti muusikakava juht Jarek Kasar.

Välisriikidest tulevad koos Eesti rahvaga sündmust tähistama Sinead O’Connor Iirimaalt, kelle palavalt oodatud kontsert jäi aasta 1990 Rock Summeril poliitilistel põhjustel ära, saami revolutsionäär Mari Boine Norrast, kelle iidne saami joig on ka varem Eestis kõlanud ja muusikasõpradele hinge pugenud. Tervitusena teise tänavuse Euroopa kultuuripealinna Turu poolt jõuab lauluväljakule eestlaste poolt armastatud Kimmo Pohjonen, kes saabub sel korral lavale lisaks akordionile Soome profimaadlejate ja orkestriga, lõunanaabrite juurest jõuab lavale Läti staadionirocki-ansambel Brainstorm ning tervitusega kodupublikule astub üles kodulavadele pikisilmi tagasi oodatud Kerli.

Lauluväljak avab laupäeval, 20. augustil uksed Eesti rahvale ja Eestisõpradele kell 17:00, kontsert algab kell 18:30 ning kestab südaööni. Sündmuse kannab otseülekandena üle ETV. Sissepääs «Vabaduse laulule» on VABA.
 

Täpselt südaööl avatakse lauluväljakul pidulikult pühapäeval, 21. augustil üle Tallinna linna toimuv Islandi riigile pühendatud Islandi päev, mille raames astub erinevais kontserdipaikades ning Islandi väljakul üles mitmeid islandi muusikuid ja ansambleid, avatud on Islandi teemalised näitused, linastub film ning avatud on islandi toiduturg.

Islandi päevaga tänab Eesti riik ja välisministeerium Islandi riiki vapruse eest aastal 1991 Eesti taasiseseisvumist esimesena tunnustamast. Vaata lisa siit..
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles