Põlvakad voldivad üle 1000 origamikure ja katavad 3000-ruutmeetrise parkla vaipadega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Ajastu Festivali, tänavuse alapealkirjaga «Rahu sagedus», ajaks valmib 1000 paberist volditud origami kurge.
Uue Ajastu Festivali, tänavuse alapealkirjaga «Rahu sagedus», ajaks valmib 1000 paberist volditud origami kurge. Foto: UAF

Põlvas 11.-14. augustini toimuva Uue Ajastu Festivali, tänavuse alapealkirjaga «Rahu sagedus», ajaks valmib 1000 paberist volditud origamikurge, mis riputatakse festivali kontserdialal paikneva tamme külge.

Traditsiooniliselt on origamikured seotud Hiroshima katastroofiga. Õnnetuses kiiritada saanud väikese jaapani tüdruku Sadako Sasaki eesmärgiks oli voltida 1000 kurge, et täituks haigusest paranemise soov. «Katastroofile pühendatuna riputatakse kured loodusesse, et ilmastikuoludes lagunevatena saaksid soovid kurgedest vabadusse pääseda,» rääkis origamikurgede voltimisaktsiooni juhtinud kunstnik Helen Puistaja.

Festivali korraldajate soov on tuua lisaks visuaalkunstile massiivsel kultuurikeskuse telliskivist seinapinnal linnaruumi rahu tekitavaid elemente, millest üheks põnevamaks väljakutseks saab olema 3000-ruutmeetrise parklaala katmine vaipadega.

Festivali kava on kättesaadav festivali kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles