Anu Saagim: kelle karkass vormist liiga väljas, katku seda riietega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 peatoimetaja Anu Saagim arvab, et kaubanduskeskustes ja kohvikutes palja ülakehaga viibima ei peaks.

«Tuleks teha nii, et ka mehed ei kekuta suvel kaubanduskeskustes, linna vahel ja kohvikutes palja ülakehaga,» ütleb Anu Saagim Õhtulehele.

«Aga kuna mind tõesti häirib, kui mehed tulevad kauplusse või söögikohta katmata kehaga, siis ei tahaks ma ka, et naised seda teeks. See pole moraaliküsimus, et naine võib ja mees võib, vaid see pole viisakas kummaltki poolt,» arvab ta.

«Rannapuiestee, isegi suvituslinn – nagu Pärnu ja teised suvituskuurordid – on see-eest väga sobilikud kohad. Seal oleks okei , kui ka naised võiks palja ülakehaga käia,» lisab Saagim.

Inimese alastus ei tohiks Anu meelest olla tabuteema. «Minu pärast kõndigu ilusad inimesed kas või alasti ringi. Aga need, kelle karkass vormist liiga väljas, katku seda riietega. Igal asjal olgu lihtsalt oma aeg ja koht ning kaubanduslik välimus.»

Eelmisel esmaspäeval alustas Tartust Lääne-Virumaale Karepale teekonda palja ülakehaga naiskunstnik Fideelia-Signe Roots. Kunstnik on aastaid tundnud ängi selle üle, et naise paljasse ülakehasse suhtutakse kuidagi suuremate eelarvamustega kui mehe paljasse ülakehasse, vahendab Reporter.ee.

«Eesmärk on vaadata, kuidas inimesed reageerivad, kui naine on avalikus ruumis paljastatud ülakehaga. Me teame ju kõik, et mehed teevad seda pidevalt. Kui on kuum ilm või niisama higine ja vastik särk, siis visatakse see seljast ära. Samuti käiakse ujumas palja ülakehaga. Aga kui naine seda teeb, siis kõik vaatavad imelikult,» seletas Fideelia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles