Kristina Šmigun-Vähi: soovisin olla meesterahvas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Kanal 2

Olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi rääkis Kanal 2 saates «20 aastat hiljem», et oli aegu, kui ta soovis olla mees.

«Tahan kiita oma vanemaid. Mul vedas. Ema oli kokk ja kes rada tegi ette, kui ei olnud vastavaid rajamasinaid. Isa oli treener ja suusategija ja mis kõike veel. Tänu neile sain ka esimesed toetajad, kes nägid, et selles plikas on midagi,» meenutas Šmigun-Vähi karjääri algusaegu.

«Ütlen teile ausalt - soovisin mingil hetkel oma elus olla meesterahvas, sest neil oli lihtsam. Kui tahtsid naisterahvana läbi lüüa, siis tuli kõigepealt leida oma tiim, omad inimesed ümber ja niimoodi minna... Kui alustasime, oli mul ainult üks määrdemeister, kuid lõpuks oli viis. Siis olid massöörid ja nii see kasvas. Nii paranes tulemus ja selle arvelt sai ka tiimi suurendatud. Lõpuks ikkagi jõudsin sinna välja, kus oli mis iganes maa sportlane. Võib-olla mul oli isegi eelis, sest olin ainuke ja kõik töötas ainult minule,» rääkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles