Sügis TV 3s – raha, vein ja laul

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seriaal «Kälimehed» kolib uuel hooajal maale ja saab juurde uusi tegelasi. Pildil on (vasakult) Henrik Normann, Hilje Murel, Merle Palmiste, Sepo Seeman, Ago Anderson ja Andrus Vaarik.
Seriaal «Kälimehed» kolib uuel hooajal maale ja saab juurde uusi tegelasi. Pildil on (vasakult) Henrik Normann, Hilje Murel, Merle Palmiste, Sepo Seeman, Ago Anderson ja Andrus Vaarik. Foto: TV 3

TV 3 selle sügise suurprojekt on «Laulupealinn» – välja selgitatakse linn, mille esindajad end eestlastele enim hinge suudavad laulda. Selleks pöörduvad seitse tuntud lauljat tagasi oma kodukohta.

Kodukohta naasvad tuntud lauljad otsivad sealt endale õiged laulupartnerid ning püüavad veenda nii kohtunikke kui ka vaatajaid, et just see paik väärib kõige enam Eesti laulupealinna nime.

Pühapäevastes otsesaadetes esitavad staarid Teele Viira ja Marten Kuninga juhtimisel etteantud teemadel muusikanumbreid koos oma vähem või rohkem tuntud partneritega. Igas saates langeb üks pealinnakandidaat konkurentsist välja.

Aasta lõpuks selgub võitja, kes viibki oma kodukanti laulupealinna tiitli ja raha heategevuseks. Kuulujuttudes on võimalike osalejatena välja pakutud Tanja Mihhailovat, Koit Toomet ja Ott Leplandi, ent TV 3 avalike suhete juhi Annely Adermanni sõnul ei saa neid sahinaid praegu veel kinnitada ega ümber lükata. Saates osalevad lauljad avalikustatakse 29. augustil, žüriiliikmetest on praegu teada Ivo Linna.

Saates «Seks ja küla» viivad Kadri Kõusaar kaamera ees ning Ken Saan ja Krister Kivi kaadri taga vaataja Eesti erinevatesse nurkadesse, et piiluda, mis toimub teki all, ehk rääkida seksist. Saade põhineb «Suurel Eesti seksiuuringul», mis uuris eestlaste seksuaalelu, ning neil teemadel vesteldakse kohalike elanikega.

Kohati uskumatult suured erinevused on põhjuseks, miks mõni teema võetakse jutuks just Läänemaal ja teist on palju asjakohasem käsitleda Lõuna-Eesti kuplite vahel või hoopis Ida-Eestis.
Hasarti ja rahamägesid toob uuel hooajal mujal maailmas populaarne telemäng «Raha­auk». Mängijate paaril on seal võimalik võita kohaliku teleajaloo suurim võidusumma, 100 000 eurot, mis laotakse lauale juba saate alguses.

Osalejatel tuleb vastata saatejuht Alari Kivisaare kaheksale küsimusele ning raha vastusevariantide vahel jagada. Valele vastusele panustatud summa kukub rahaauku. Mängu võidab paar, kes suudab pärast kaheksandat küsimust veel raha alles hoida.

Ekraanidele naasva telesaate «Elu veinimõisas» uues hooajas sukelduvad veinimaailma Maarja-Liis Ilus, Tanja Mihhailova, Lenna Kuurmaa, Ivar Must, Sven Lõhmus ja Mihkel Mattisen. Veinimõisamuusikuid innustab, noomib ja suunab saatejuht Alari Kivisaar.

Kuna sel hooajal pääseb seltskond ka mõisast välja, saavad vaatajad põneva ülevaate Bordeaux’ ajaloolisest ja kulinaarseid hõrgutisi pakkuvast linnast, ühest korralikust Prantsuse toiduturust ja elust Atlandi ookeani liivaluidetel. Lisaks mõisas rabelemisele peavad artistid ka oma lauljatalenti esitlema ning heliloojad põllul higistamisest hoolimata lugusid looma.

Saatesari «Kriminaalne Eesti» võtab kokku Eestis viimasel kümnendil enim kõneainet pakkunud kuriteod. Igas osas tuuakse vaatajateni üks kuritegu, mis taastatakse, kaasates sellesse nii uurijaid, prokuröre kui ka tunnistajaid. Lood põhinevad toimikumaterjalidel, seal olevatel fotodel, video- ja audiofailidel. Vajadusel kasutatakse lavastuslikke elemente.

Iga saate lõpp näitab ka, mis konkreetse sündmuse osalistest nüüdseks on saanud. Kuriteod kirjutavad toimikute põhjal lugudeks ajakirjanikud Raul Ranne ja Janar Filippov Eesti Ekspressist. Saatejuht ja toimetaja on Allan Muuk.

Suvesaade «Suvel võib!» saab sügisest pealkirja «Täna võib!» ning jätkab meelelahutuslikus võtmes aktuaalsete teemade käsitlemist. Neljal õhtul nädalas enne «Seitsmeseid uudiseid» eetrisse jõudev otsesaade läheb alati sinna, kuhu vaja, et parasjagu olulist kohapeal uurida.

Juba tuttavatest saadetest on ka sel hooajal ekraanil jutusaade «Kolmeraudne», mis Mihkel Raua juhtimisel päevakajalistel teemadel peatub. Krista Lensin jätkab saates «Sind otsides» saatuse poolt lahutatud inimeste kokkuviimist.

Tagasi on ka kodumaised populaarsed teleseriaalid «Kättemaksukontor», uute tegelaste ja linnast maale kolimisega peibutav «Kälimehed» ning juba rohkem kui tuhande osaga eestlasi telerite ees hoidnud «Kodu keset linna».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles