TWF galerii: Natalija Jansone, Piret Ilves ja Britt Samoson

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15.septembril pakkus Tallinna Moenädala programm tervelt 15 moedisaineri loomingut nii kodumaalt kui naaberriigist Lätist!

Eesti Nuku- ja Noorsooteatri suures saalis toimunud viimasel moeetendusel sai näha
Natalija Jansone (LV), Piret Ilvese, Britt Samosoni kollektsioone.

Viimast võib kindlasti pidada selle õhtu naelaks. Eesti moedisainer Britt Samosoni poolt loodud installatsioon «Flat Cut 3D – Architecture» sai oma ideelise alguse juba 2008. aastal, mil ma olin oma nüüdseks juba neljast osast koosneva uurimusliku kollektsiooni loomise esimeses faasis. Otsides enda disainiprotsessi uusi lahendusi, sündis idee sisselõigete abil tulenevast teistmoodi ruumilisusest, mida saaks rakendada nii moekunstis kui ka arhitektuuris,» tutvustab Britt Samoson oma suurejoonelise projekti sünnilugu.

Samosoni «Flat Cut» moekollektsiooni esitlus toimus 2008. aasta Tallinna Moenädala raames Rotermanni keskuses, mis tähendab, et tänavu saabus «Flat Cut» kolmedimensioonilise suurvormina oma koju tagasi. Rotermanni kvartali ventilatsioonitorusid kallistav pea 9 meetri kõrgune installatsioon on seest valgustatud, mis lubab ööpimeduses olla omaette vaatamisväärsus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles