Moekunstnik Kirill Safonovi moeröögatus: viinerid on tasakaal

, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noor ja andekas moekunstnik Kirill Safonov ehtis hiljuti toimunud Tallinna Moenädalal oma kaunid muusad viineritega. Miks? «Sest viinerid on tasakaal,» ütles Kirill.
Eesti noor ja andekas moekunstnik Kirill Safonov ehtis hiljuti toimunud Tallinna Moenädalal oma kaunid muusad viineritega. Miks? «Sest viinerid on tasakaal,» ütles Kirill. Foto: Kirill Safonov

Eesti noor ja andekas moekunstnik Kirill Safonov ehtis hiljuti toimunud Tallinna Moenädalal oma kaunite muusade elegantsed soengud viinerikettidega. Miks? «Sest viinerid on tasakaal,» ütles Kirill.

Tallinn Fashion Week`i raames esitles Eesti Nuku-ja Noorsooteatri väikeses saalis oma eksklusiivset sügis/talv kollektsiooni noor moekunstnik Kirill Safonov.

Rokitšikid olid riietatud nahka, sulgedesse ja lendlevasse siidi. Aksessuaaridena köitsid pilku Rakvere viinerid.

Kirill, miks kaunistasid modellid viineritega? On see uus kuum moeröögatus?

Minu sügis-talvine kollektsioon on ülirikkalik - siid, vill, samet, tikandid, suled, luksuslik karusnahk...

Et kogu seda ülevoolavat luksust ohjes hoida ja ka rahva jaoks maalähedasemaks muuta, kasutasingi vorstikesi. Need on minu jaoks samasugune materjal nagu iga teinegi.

Miks peavad viinerid just juustes ilutsema?

Viinerid soengus teevad kollektsiooni teatraalsemaks. Mitte nii kommertslikuks. See on tänapäevane reaalsus.

Seda produkti sööb iga tavaline inimene, vaatamata sellele kas talle meeldib mood või mitte. See on nagu lakmuspaberi test, mis näitab milles elab meie ühiskond.

Mis stiili alla selline moevallatus kuulub?

See on camp. Olen samas stiilis töötanud juba paar viimast aastat. See stiil põimub kitši- ja teatraalsusega.

Mida soovid oma uue kollektsiooniga öelda?

Läbi kollektsiooni näitan ma oma suhtumist moesse ja kunsti üldiselt. Mind huvitab eklektika ja kitš. Arvan, et just need stiilid peavad leidma koha ka tänases moekunstis, sest maailmas ei eksisteeri ainult klassika ja minimalism.

Kuidas sinu kollektsioon tavaliselt valmib?

Ma ei valmista oma kollektsioone spontaanselt. Mul on asjale läbimõeldud ja loogiline lähenemine. Nimelt tundub mulle kohati, et meid ümbritsevas maailmas pole karvavõrdki loogikat.

Leida loogikat kaasaaegses maailmas on sama raske nagu ühendada ühendamatu. Aga mina suudan seda teha oma kollektsioonis ja leian selles harmooniat.

Kiika pilte!

Viideo ja foto: Dmitry Knut (BOGBAR.COM), Ruslan Bardash (BOGBAR.COM)
Make-up: Lidija Malinovskaja
Model: Elina

Lavastus: Jevgeni Fokin

Tallinn Fashion Week 2011 (Limited collection by Kirill Safonov) from BOGBAR on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles