«Laulupealinn» sai hoo sisse! Kelle etteaste liigutas sind?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupealinna esimene otsesaade; Ott Lepland vanaemaga
Laulupealinna esimene otsesaade; Ott Lepland vanaemaga Foto: Jelena Rudi

Pühapäeva õhtul astusid seitsme Eestimaa paiga lauljad võistlustulle telesügise uhkeimas muusikasaates «Laulupealinn», et esindada oma kodukohta Laulupealinna tiitli ja 20 000-eurose heategevusraha nimel - avateemaks tuli lauljatel leida pala žanrist, milles nad tuntud ei ole.

Tanja Mihhailova – Kohtla-Järve: Tanja astus lavale koos Dmitri Smirnoviga. Mees teenib igapäevaselt leiba haljastusalal töötades ning vabal ajal lööb näitlejana kaasa Sillamäe teatris «Teine taevas». Tanja ja Dmitri esituses tuleb esitusele Bollywoodi stiilis shownumber «Jimmy, Jimmy» filmist «Disco Dancer».

Anne Veski märkis, et see on teada, et Tanja oskab tantsida. «Dmitri on samuti väga tubli ja kostüümid olid suurepärased,»  lisas ta.

Ott Lepland – Kärdla: Loosi tahtel tuli Otil esmalt lavale astuda naisega, kel aastaid enam kui 65. Partneri leidmine oli aga oodatust lihtsam. Oti vanema Naima Lepland on laulnud juba pisikesest tüdrukust peale ja praegugi, 77-aastasena, laseb ta oma häälepaeltel kõlada kohalikus naisansamblis. «Minu isamajakene» on armas laul nii vanaemale kui lapselapsele, nii tunduski see ainuõige valikuna saates esitamiseks.

Ivo Linna: «Suurepärane, karastatud hiidlase hing ei vedanud alt! Kui mul oleks punkte anda, annaksin kõik ära.» Ženja Fokin oli südamepõhjani liigutatud ja Anne Veski tunnistas, et esituse ajal tuli klomp kurku.

Toomas Lunge – Tartu: Kui Toomas sai teada, et tal tuleb üles astuda kohaliku poliitikuga, helistas ta kohe Tartu musikaalsele linnapeale Urmas Kruusele. Aastaid tagasi laulis Kruuse bändis Risk ja kirjutas ka ansamblile lugusid. Toomase rõõmuks pidas linnapea oma kohuseks Tartu eest seista ja nii laulsidki nad koos FIXi loo «Grammofon».

Anne sõnul oli tantsuline osa lausa vapustav ja laululiselt oli ka kõik paigas. Ivo arvates oli esitus stiilne.

Marju Länik – Otepää: Marju esindab oma armsat kodukanti koos 9-aastase Liisabet Urmiga. Sel kevadel pälvis pisike laulja üritusel «Otepää noor talent 2011» teise koha. Liisabet õpib klaverit ning unistab saada lauljaks ja kosmeetikuks. Otepää kaks heledapäist kaunitari esitasid laulu «Oo, kuis nii kaunis on hommik» muusikalist «Oklahoma».

Anne: «Marju, sa oled suure töö ära teinud! Kust sa sellise pärli oled üles leidnud?» Ivo nentis, et Otepää esilaulja tool hakkab Marju alt ära libisema - Liisabetile. Ženja kiitis Marju «püsse kingi».

Koit Toome – Laagri: Koidul tuli endale partneriks leida neiu vanuses 14-25 ning väljavalitiks osutus 20-aastane Mari-Ann Lett. Laagris üles sirgunud neiu õpib teist aastat Tartu Ülikoolis eripedagoogikat ning armastab laulda ja kuulata alternatiivset muusikat. Mari-Ann laulis ja Koit räppis loos «Empire State of Mind», mille on tuntuks laulnud Alicia Keys koos Jay-Z’ga.

«Minu meelest nii need tähed sünnivadki - tänud, tundmatu daam! Ma ei küll tea, kuidas te nii palju võõraid sõnu pähe saite,» imestas Ivo. Anne kiitis Koitu sisseelamise eest.

Birgit Õigemeel – Kohila: Birgit astub  vaatajate ette spetsiaalselt laulusaateks kokku tulnud Kohila rahva laulukooriga. Ligi 40-liikmeline koor võtab esinemist nii suure innuga, et leiutas lavakostüümide jaoks ka ainulaadse rahvusliku mustriga kanga. Just sellest riidest on õmmeldud naiste vööd ja meeste traksid. Kohila musikaalne kogukond ei tee midagi niisama, vaid läheb alati täispangale. Seekord looga «Ei saa mitte vaiki olla».

«Ma lähen vist praegu kohe kapates Kohilasse! Fantastiline! Ma ise siin vapun ja rapun ning teie riietus on väga lahe. Olen väga liigutatud,» muljetas Ženja. Anne ütles, et kui teised ajasid nutma, siis nemad ajasid judinatesse.

Taimo Toomast – Pärnu: Esimeses saates pidi Taimo paariliseks leidma tuntud pärnaka, kelleks osutus Endla teatri näitleja Ago Anderson.  2010. aastal Eesti parimaks meesnäitlejaks tunnistatud Andersonile on lava küll nagu teine kodu, kuid ometi on mees enne pühapäevast saadet ärevuses. Tema sõnul on teatrilaval teksti edastamine palju lihtsam, kui otsesaates laulmine.  Meeste esituses kõlas Heli Läätse poolt kuulsaks lauldud «Kaunid baleriinid».

Anne märkis, et kui saate ajal sai seni nutta ja kogeda tõelist hingevärinat, siis nüüd sai naerda ka. Ženja arvas, et Estonia uksed on nende jaoks valla.

Anne lemmikuks oli Kohila, Ivo hoidis Kärdla poole ja Ženjale meeldis kõige rohkem Pärnu. Vaatajate hääletusel oli kõige edukam Kärdla, millele järgnesid Kohila ja Pärnu.

«Laulupealinn» on TV3 eetris pühapäeviti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles