Kes on Eesti kõige šefimad mehed?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MULGIKROSS 2008. HOLSTRE-NÕMME KROSSIRADA. Pildil Toomas Triisa.
MULGIKROSS 2008. HOLSTRE-NÕMME KROSSIRADA. Pildil Toomas Triisa. Foto: Elmo Riig / Sakala
Millised eesti mehed hoiavad Eesti lippu kõrgel nii siin kui välismaal? Oma ala tipptegijad ja uue aja kultuurisaadikud panid ritta glamuurse naisteajakirja Cosmopolitan tegijad ja lugejad.

Cosmo arvates on Maarjamaa kõige šefimad mehed:

Kunstnik ja poole kohaga muusik Martin Saar (28). Ta on sündinud Tallinnas, kuid elab praegu New Yorgis. Martin on suur eesti naiste kummardaja, sest tema arvates mõistab just eesti naine teda kõige paremini.

Martin on semminud näiteks lauljatar Eda-Ines Etiga. Nüüd on tema silmarõõmuks aga väidetavalt New Yorgis resideeruv eestlannast modell Merily Jürna. Viimane on muuseas maailmakuulsa illusionist David Copperfieldi ekskaaslane.

DJ P Julm aka Priit Juurmann (37) on pärnakas, kes enda sõnul fännab eesti keelt ja eesti loodust. P Julm on lisaks DJ ametile veel ka muusik, plaadifirma Julm Records omanik, raadiosaatejuht ja promootor.

P Julm peab oma missiooniks Eesti muusika propageerimist üle terve maailma. Eesti mehi ta aga välismaa omadega võrdlema ei kipu.

Raadio 2 saatejuhi ja DJ Meelis Meri (34) remiksitud lood on jõudnud isegi Inglise tantsuedetabelite tippu. Cosmole ütles Meelis, et tema arvates pole ükski eesti mees liiga tavaline ja seepärast peaks ka eesti naine eelistama ikka eesti meest.

Krossisõitja Toomas Triisa (26) eelistab Maarjamaa naist seepärast, et siis polevat tõlki vaja. Triisa on muuseas 14- kordne Eesti meister ja 3- kordne Läti meister krossisõidus. Toomas on staarmeikar Kaia Triisa vend.

Tippkokk Ants Uustalu (29) on sündinud Kuressaares ja töötanud mõnda aega Londonis. Naasis Eestisse, kuna leidis, et siinne restoranikultuur vajab turgutamist. Peab siin Deli-poodi NOP Kadriorus, kus isegi presidendiproua on tihe külaline.

Koreograaf Mart Kangro (34) on töötanud Rahvusooperis Estonia balletiartistina ja loonud 8 täispikka tantsuetendust. Tema etendusi on esitatud kahekümnes riigis nii Euroopas kui ka USAs.

Kangro arvates ei peaks eesti naine sugugi eelistama eesti meest mõnest teisest rahvusest mehele, sest tema hindab inimesi isikuomaduste, mitte rahvuse või asukohamaa järgi.

Koreograaf, programmeerija ja interdistsiplinaarne kunstnik Taavet Jansen (30) on kunstnik, kes tegutseb paralleelselt teatris, elektroonilises kunstis ja audiovisuaalsetel maastikel.

Taavet on õppinud tantsu ja uut meediat Amsterdami teatrikooli magistriõppes. Ta peab eesti mehe juures kõige ägedamaks vaimukust, kultuurihuvi ja intelligentsi.

Tantsija ja koreograaf Päär Pärenson (29) on Rakvere poiss, kes on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia. On esinenud Berliinis, Helsingis, Londonis. Lisaks on ta laval debüteerinud ka draamanäitlejana ning on solistiks elektroonilist tantsumuusikat tootvale ansamblile «Def Räädu».

Tema arvates on eesti mehed ägedamad kui välismaa mehed, kuna räägivad kõigist maailma meestest kõige paremini eesti keelt.

Kas sinu arvates on just need mehed Eesti kõige šefimad mehed või mitte?

Millised oleksid olnud sinu lemmikud ja miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles