Joel Juht: abilinnapea ütles, et ta ei poolda tänavakultuuri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Juht
Joel Juht Foto: Artur Sadovski / Postimees

Festivali Baltic Sessioni peakorraldaja Jole Juht kurtis Raadio 2 saates «Siin me oleme», et Tallinna linnaisad ei taha pooldada ja aru saada tänavakultuuri tähtsusest ja vajalikkusest.

«Abilinnapea ütles, et ta ei poolda tänavakultuuri,» sõnas Juht saates ja lisas: «Te räägite endale vastu, et tahate aidata noori aga te juu ei aita. See on teadmatus ning linnal puudub huvi selle asja vastu.»

«Pigem süvendab see probleemi ja noortest tulevadki pätid,» lisas Juht.

Juht ütles, et ta proovis mitmel korral jutule saada Tallinna linnavõimudega, et arutada nendega tänavakultuuri tähtsusest ja selle võimalusest pealinnas. «Ma palusin kahe nädala jooksul mitmeid kordi, et palun saame kokku ja arutame seda teemat.»

Joel ei taha üldistada, et linn on paha, kuna väga palju huvitavaid kultuuriüritusi ometigi toimub «Pigem on asi selles, et linnas kõrgetel positsioonidel olevad inimesed, kes käib kauboi mütsiga ja kes on muu stiili austaja, võiks olla vähe tolerantsemad ja meid ära kuulata.»

Abilinnapea Taavi Aas usub, et võrreldes varasemate aastatega on sodimist vähemaks jäänud. Kindlasti ei hakka linn aga pakkuma legaalseid pindu, kus värvidega eneseväljendust harrastada saab.

«See ei ole tegelikult lahendus. Tallinnas kehtib grafiti suhtes ikkagi nulltolerants - mitte mingisugust grafitit mitte kuskil,» ütles Abilinnapea Taavi Aas nädala alguses «Aktuaalses kaameras».

See kehtib ka tänavakultuuri festivali Baltic Session kohta. Festivali sees toimuva joonistusvõistlusega seoses pidanuks Vabaduse platsile püstitatama linnamudel, mille hoonete seinad moodustanuks grafitikunstnike kaunistatud lõuendid. Kommunaalamet selleks luba ei andnud.

«Arvan, et see on linna allkultuur. See ei ole see kultuur, mida me tahaks linnas arendada, ja ma arvan, et igasugust grafiti propageerimist, olgugi et vahel tahetakse tuua ettekäändeks, et see on kunsti eesmärgil, Tallinnas ikkagi mitte mingisugusel kujul ei toeta,» nentis Aas.

Tänavakultuuri festival BC toimub tänavu juba kolmandat korda ja on kenasti üle saanud masulöögist, mis sundis ühe aasta vahet pidama.

Baltic Session

  • 28. oktoober: rahvusvaheline grafiti- ja beatbox’i-võistlus Spray City Tallinnas Pärnu mnt 139e, Skyparki hoovis
  • 28.–29. oktoober: kaks päeva silmailu tantsuvõistlustel Nokia kontserdimajas
  • 29. oktoober: glamuursed moe- ja tantsu-show’d Nokia kontserdimajas
  • 30. oktoober: rahvusvahelise koolitajaga tantsutöötoad JJ-Streeti tantsukoolis
  • Info www.balticsession.com
     
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles