Saksa luuredokumendid: Putin oli naisepeksja ja võrgutaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Ljudmila Putina
Vladimir Putin ja Ljudmila Putina Foto: SCANPIX

Saksamaa luure BND dokumentidest paljastus, et kui Venemaa praegune peaminister  Vladimir Putin oli veel Nõukogude Liidu KGB ohvitser, siis peksis ta oma naist ning tal oli pidevalt salasuhteid.

See informatsioon saadi ühe tollase Lääne-Saksamaa salaagendi kaudu, kes tegutses Vladmir Putini naise Ljudmila Putina tõlgina, kui paar elas 1985 – 1990 Saksamaal Ida-Berliinis, edastab The Telegraph.

Selle agendi kaudu sai Lääne-Saksa luure teada üksikasju KGB noore luuraja Putini eraelust.

Sellise informatsiooni avaldas Saksa väljaanne Berliner Zeitung ning see põhineb Saksa maineka luureasjatundja Erich Schmidt-Eenboomi dokumentidel ja raamatutel.

Venemaa peaministri Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov sõnas, et tegemist on väljamõeldistega.

Berliner Zeitungi andmetel õnnestus tõlgina tegutsenud Saksa luureagendil koodnimega Balcony Ljudmila Putina usaldusaluseks saada. Putina ja BND agent kohtusid Putinite perekonna Berliini kodus, mis asus Radebergerstrasse 101 ning venelanna kurtis, et ta abikaasa on tema suhtes vägivaldne ning ta mehel on palju armukesi.

Saksa väljaanne Bild aga kirjutas, et kui Vladimir Putin 1990. aastal Ida-Saksamaalt pärast Berliini müüri kokkuvarisemist lahkus, jäi temast maha väljaspool abielu sündinud laps.

BND hakkas kartma, et agent Balcony võib midagi välja lobiseda. Selle tõttu toodi naine Lääne-Saksamaale tagasi ning saadeti erru.

BND pressiesindaja Dieter Arndt keeldus ajalehe poolt avalikustatud dokumentide sisu kommenteerimast.

«Me ei paljasta oma taktikat ega meetodeid,» ütles esindaja Berliner Zeitungile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles