Oprah Timmeri tütar juhib TTV noortesaadet

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Timmer
Kirsti Timmer Foto: Pm

Nii mõnigi teleinimene mäletab aega, kui ETV stuudiotes tegid tööd Kirsti Timmer ja Tiina Kimmel, nende pisikesed põngerjad veetsid koos aega koridorides autodega mängides. Tänaseks on noortest endist sirgunud televisioonitöötajad. Tallinna Televisiooni noortesaates on operaatoriks Tiina Kimmeli poeg  Jan-Joonas ja reporteriks Kirsti Timmeri tütar Merily. Koos tehakse noortesaadet TNTV, vahendab Buduaar.

Nii Merily kui Jan-Joonas pole telega teab mis kaua seotud olnud, Jan-Joonas liitus Tallinna Televisiooniga selle aasta alguses ja Merily augustis.

«Emal oli 2010 sügisel pidevalt filmida vaja seoses õpingutega, aitasin teda ja lõpuks võtsin ise ka aparaadi kätte ja hakkas meeldima. Edasi andis isa mulle TTV juhataja visiitkaardi, et helista ja vaata, mis sulle räägitakse. Helistasin, läksin kohale ja olin operaatori abiline mõnda aega. Siis otsustati, et olen valmis iseseisvalt võtetele minema ja nii ta läkski,» räägib Jan-Joonas, kuidas juba kümme kuud on lennates läinud.

«Ühel õhtul Mari-Leen Albersi ja Meelis Tomsoni juures õhtusöögil tuli jutuks nende noortesaade, nemad leidsid, et tahavad midagi muuta oma saate juures ja ei mäletagi kuidas, aga jutt lõppes otsusega, et ma peaksin nendega kampa lööma,» räägib särasilmne Merily, kuidas tema teletöö alguse sai. Nüüdseks on Merily lisaks noortesaatele teinud ka uudiseid ja tööandjad kiidavad – nii hea.

Jan-Joonas tunnistab, et enne tööleasumist jagus tal hirme piisavalt, kõige enam kartis ta kaamerat. «Alguses kartsin kõige rohkem kaamerat ennast – suhteliselt õrn asi siiski ja seal on ju miljon nuppu ja vidinat, et kuidas ma neid kuhu suunas vajutama pean ja mis need kõik teevad. Hirm oli ka, et fookus? Kus on fookus? Olemas. Nii.... valgebalanss, tehtud. Resultaat: intervjueeritava nägu roheline. Okei, uus balanss. Teine asi oli see, et kuna ma varasemas elus, eriti koolis, ei hiilanud täpsuse poolest, aga televisioonis tuleb olla väga täpne, siis kartsin, et ei jõua järele töö tempole. Õnneks läks vastupidiselt kardetule.»

Merily tunnistab aga, et tema ei kartnud midagi. «Olen lapsest saati seda tööd kõrvalt näinud ja mulle see meeldib. Mulle meeldib, et mu töö on loominguline ja ma saan oma ideid realiseerida, iga võte on erinev, huvitav ja lõbus, iga intervjuuga saan teada midagi uut ning kohtun erinevate inimestega.» 

Kui Merily naudib kaamera ees olemist ja on sinna justkui loodud, siis Jan-Joonast naljalt kaamera tagant teisele poole ei saa. «Kaamera ees mulle ei meeldi olla. Üks kord olen olnud ka – seljaga ja suur kapuuts peas,» naerab ta.

Kui palume meenutada naljakamat seika, mis neil võttel on juhtunud, siis tuleb mõlemale täpselt sama lugu meelde – ühes saates pidi Merily tegema intervjuud klubi programmijuhiga, aga sai nii naljaka vastuse, et hakkas keset intervjuud südamest naerma ning ei saanud enam pidama… 

Merily käib hetkel 11. klassis ning peagi tuleb teha valik – kuhu ja mida edasi. „Kindlasti kavatsen end telega siduda, kuna ema on alati eeskujuks olnud ja ma ei oskagi muud tahta.“ 

Jan-Joonasel on keskkool lõpetatud, kuid praeguseks on ta valinud elu- ja töökooli, mis saab edasi? «Ülikooli mõtet päris kõrvale ma pole jätnud – plaan minna järgmise kahe aasta jooksul. Praegu aga täiendan oma oskusi ja teadmisi igapäevaselt nii tööl kui ka vabal ajal – teen vaikselt oma projekte ja pildistan inimesi, loodust ja tegevusi.»

Mõlemad unistavad teletööst ning Merily tunnistab, et tahaks olla nagu tema ema – «Eesti telemaastikul vajalik inimene ning teha kõik endast oleneva, et minu saateid vaadataks ja et need inimestele meeldiksid.» Samamoodi unistab Jan-Joonas, et ta oleks oma ala parim. «Tahan saavutada edu ja materiaalse kindlustatuse oma tulevasele perele läbi töö, mis mulle väga meeldib.»

Noori näeb Tallinna Televisiooni ekraanidel pühapäeviti 18.15.

Vaata TNTV II saadet, seda mida mõlemad kõige naljakamana meenutavad. Kuidas nad teie meelest hakkama saavad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles