Saatest «Laulupealinn» lahkus finaali eel Kohila

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laulupealinna» eelviimane otsesaade
«Laulupealinna» eelviimane otsesaade Foto: Viktor Burkivski

TV 3 «Laulupealinna» saates valis rahvas oma lemmikud kolme viimase võistleja seast. Esimesest hääletusvoorust pääses edasi Kärdla. Uuesti pidid mõõtu võtma Kohtla-Järve ja Kohila. Uue hääletusvooru tulemuste põhjal pidi seekord lahkuma Kohilat esindav Birgit Õigemee.

 

Seitsmest Laulupealinna tiitlile võistlevast paigast oli tänaseks konkurentsi jäänud vaid kolm: Kärdla, Kohila ja Kohtla-Järve. Võitluses finaalikohtade nimel esitasid kõikide paikade lauljad kaks lugu, ühe uuema ja ühe vanema hiti. Ihaldusväärne tiitel ja 20 000 eurot kohalikuks heategevuseks on vaid ühe saate kaugusel.

 

Esimene voor

Kohtla-Järve – Tanja Mihhailova: Kohtla-Järvele tuli seekord appi Laulupealinna tiitlit püüdma ka Iisaku segakoor. Enam kui 140-aastase traditsiooniga koor toob koos Tanjaga ettekandele Ike & Tina Turneri loo «River Deep, Mountain High».

Anne Veski: Tanja on uus avastus minu jaoks. Pole näinud temas varem sellist powerit. See esimene etteaste oli väga võimas.

Ivo Linna: Ma kiidaksin koori, orkestrit ja taustalauljaid. Ma mäletan kui ses lugu tuli, siis see  vapustas mind. Täna seda esitust vaadates tundsin ma sama. Iisaku segakoorist me veel kuuleme!

Ženja Fokin: Antud laul on Turneri isiklik enda lugu, mida ei saa kuulda teiste esituses. Arvan, et Kohtla-Järve on seda tiitlit väärt, siis avataksid inimesed seda kohta rohkem.

 

Kohila - Birgit Õigemeel: missiooniks oli leida partneriteks tuntud inimene ja kohalik tantsutrupp. Kohila teeb seekord ajalugu! Mitte kunagi varem ei ole 1997.aastal Eurovisiooni lauluvõistlusel ilma teinud loo «Keelatud maa» autor Harmo Kallaste laulu ise esitanud. Harmot on aga õnnistatud suurepärase häälega, mida avalikkus seni kuulnud pole. Birgitil avanes ainulaadne võimalus oma kunagist lemmiklugu esitada koos autori endaga.

Anne Veski: Ma ei ole kuulnud, kuidas Harmo laulab. Mida paremini autor laulab, seda paremini saab laulja aru, kuidas ta seda ette kujutab. See tuli täna hästi välja. Oli ka olemas omavaheline keemia.

Ivo Linna: Mulle tuli meelde Eurovisioon. Te vedasite selle loo hästi välja. Mulle alati meeldib kui autor ise laulab. See on tema laps. Kui autor ise laulab, siis sain mina küll aru, kuidas Harmo seda esitust ise ette kujutas, see on alati väga hea.

Ženja Fokin: Taaselustasite 1997. aasta uues ja värskes vormis. Laul räägib armust ja kirest, see oli selline uudne lähenemine.

 

Kärdla ja Ott Lepland: Trio moodustamine osutus Oti jaoks pisut keerulisemaks, sest häid lauljaid on Kärdlas palju. Katsete tulemusel osutusid Oti poolt valituks Joanna Jürimäe ja Miili Tammeveski. Kuna laulja arvates sobib kõige paremini just nende tüdrukute särtsaka olemusega esitusele tulev lugu, Jason Mraz’i «I’m Yours» .

Anne Veski: Ott, sa jäid täna tüdrukute varju. Nad oli enesekindlad ja täis särtsu. Tänases saates oli see esitajatele kõige keerulisem etteaste. See tuli täna hästi välja, alguses kartsin, et hakkab kriipima.

Ivo Linna: Paul Tammeveski oli hiidlane ning kui on üks Temmeveski pundis, siis peab hästi välja tulema. Ott oli täna söönud mõõdukalt kala, kõik oli parlankis.

Ženja Fokin: Vokaalselt ei ole mul midagi ütelda. Tsikid mõjusid liiga tibilikult. See riietus ja muusika ei läinud kokku. Rohkem reggae'lik oleks pidanud riietus olema.

 

Teine voor

Kohtla-Järve – Tanja Mihhailova: missiooniks oli laulda koos kohaliku gümnaasiumiõpilasega ja kooriga. Gümnasisti leidmiseks korraldas Tanja Kohtla-Järvel castingu, kuhu juhuslikult sattus ka 17-aastane Ingela Virkus. Täiesti ootamatult sai Ingela tavalisest koolipäevast tema senise elu tähtsaim päev, kui Tanja just tema välja valis. Koos esitati Ingela ühe lemmiku Inese lugu«Kustutame vead».

Anne Veski: Jäin mõttesse, pean tunnistama, et ei ole seda laulu kunagi kuulnud. Te olete kurja vaeva näinud, et anda oma nägu. Aga see ei ole mu lemmik lugu. Asi ei ole teis, võib-olla vale loo valik, midagi nagu ei istunud.

Ivo Linna: See duo oli ilus. Noorukene daam, sisuliselt inimene tänavalt esines niivõrd hästi, nagu ta oleks käinud estraadistuudios. Tal oleks olemas lavaline kogemus. Tõeliselt veenev esitus.

Ženja Fokin:  Teie esitus oli veatu. Ingela, su ema võib sinu üle uhke olla.

 

Kohila - Birgit Õigemeel: Koos tantsuklubi «Twist» poistega kandis Birgit ette bändi Maroon5 praeguse hiti «Moves Like Jagger».

Anne Veski: Ma jäingi poisse vaatama. Number oli hästi sätitud. Birgit tegi seda, mida vaja. Kogu etteaste oli niivõrd terviklik.

Ivo Linna: Laulu vedas see seltskond hästi välja. Olen töötanud varietees ja tean kuidas selline number saab lavaküpseks. See võtab aega nädalaid ja isegi kuid. Ka siis ei tule kõik veel hästi välja. Te saite lühikese ajaga sellega hästi hakkama.

Ženja Fokin: Päris Mick Jaggeri liikumist ma ei näinud. Birgit säras nagu Türgi jõulupuu. Aga see oli originaalne esitus teie poolt, olite selle omas võtmes ära kasutanud.

 

Kärdla ja Ott Lepland: missiooniks oli laulda koos väikese tüdrukuga ja moodustada trio. Ott leidis hiidlaste abiga 11-aastase Hanna Lige. Hanna on ingellik Kärdla tüdruk, kes võlub lihtsuse ja siirusega. Ott ja Hanna esitasid Koit Toome kirjutatud muinasjutulise pala «Allikas».

Anne Veski: Tegelikult on see lapsele väga keeruline lauda. Ta olete väga tublid.

Ivo Linna: Ma olen seda Koidu esituses kuulnud küll ja küll. Pragune duett mõjus hingele. Oti strateegia on hea, alguses laulis vanaemaga ja nüüd lõpus lapsega. Kavalad olete hiidlased.

Ženja Fokin: Nunnumeeter on põhjas. Vaatasin stilistiliselt, kõik oli läbimõeldud. Allika põhimõttega läige oli riietusel juures. Väga vapralt ja ilusasti pidasite vastu.

 

Ekspertidena kommenteerisid esitusi Anne Veski, Ivo Linna, ja Ženja Fokin. Ekspertidel aga seekord kedagi päästa ei õnnestunud. Enim televaatajate hääli saanud paik pääses finaali(Kärdla), ülejäänud kaks esitavad oma laulud uuesti(Kohila ja Kohtla-Järve). Uue telefonihääletuse tulemusena selgus nende hulgast teine finalist(Kohtla-Järve).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles