Hendrik Sal-Saller Soomest: mind sinna elama küll ei kisu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smilersi liider Hendrik Sal-Saller.
Smilersi liider Hendrik Sal-Saller. Foto: Marina Puškar

Taaskord räägitakse väga palju sellest, et eestlased lahkuvad kodumaalt ning ei leia hiljem tagasiteed. Muusik Hendrik Sal-Saller, kes on 16 aastat võõrsil elanud, ütles üheks põhjuseks, miks ta tagasi tuli, et Eesti ei ole laisk ja paigalseisev.

«Neid põhjuseid on mitmeid, miks ma tagasi tulin. Ma oleksin võinud ju ka jääda pendeldama. Kuidagi mulle meeldis ja meeldib siiamaani see Eesti ühiskond. See on kiirem ja põnevam, ei ole laisk ja paigalseisev,» ütles Sal-Saller.

«Ma oli seal 16 aastat. Viimased neli käisime väga tihti Eestis. Võib-olla see ära olemine oli juba piisavalt pikk,» lisas ta.

«Lõpliku otsuse tegin lähtuvalt sellest, et minu perekond oli siin. Ma ei viitsinud solgutada oma naist ning last Eesti ja Soome vahet. Meil sobib siin rohkem.»

Hendrik Sal-Saller tunnistas, et teda sinna elama küll ei kisu. «Ma tean seda olukorda ja ühiskonda läbi ja lõhki. Seal on omad lahedad asjad ja siin omad. Õnneks on selline võimalus, kui tahad siis võid sinna minna iga kell. See pakub mulle isegi suuremat rõõmu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles