Paavsti astronoom: katoliku kirik on tulnukate saabumiseks valmis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavsti astronoom: katoliku kirik on tulnukate saabumiseks valmis
Paavsti astronoom: katoliku kirik on tulnukate saabumiseks valmis Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI astronoomi sõnul on katoliku kirik kõrgelt arenenud tulnukate saabumiseks valmis ning võtab neid sõbralikult vastu, ükskõik kui palju neil kombitsaid on.

Vatikani juhtivteadlase, vend Guy Consolmagno sõnul oleks ta rõõmus, kui katoliku kiriku esindajad kohtuksid kõrge intelligentsusega tulnukatega ning saaksid nad ära ristida, kirjutab The Telegraph.

Consolmagno kinnitusel on nad avatud võimalusele, et tulevikus ristivad «kosmosemisjonärid» teisi kosmilisi eluvorme ning teevad neist kristlased.

Paavsti esindaja sõnul ei näe ta religiooni ja teaduse kooseksisteerimises vastuolu.

Consolmagno arvates ei peaks inimestele kreatsionismi õpetama, kuna tegemist on väga viletsa ideoloogiaga. Kreatsionismis seisab, et ainult jumala abil saab selgitada evolutsiooni kulgu ja selles olevaid vastuolusid.

Consolmagno on üks 12 Vatikanis töötavast astronoomist ning tema sõnul on kirik teadust juba sajandeid toetanud ja rahalisi annetusi teinud.

Astronoom lisas, et talle meeldib mängida ideega, et kuskil on teistsuguseid intelligentseid eluvorme.

«Oleksin väga rõõmus, kui leiaksime kuskilt kosmosest veel elu. Erinevaid eluvorme võiks üsna mitmeid olla. Kuid võimalused nende leidmiseks ning nendega kontakteerumiseks on siiani olnud pigem teoreetilised kui praktilised. Jumal on suurem kui inimkond, jumal juhatab taevaseid vägesid,» selgitas Vatikani astronoom.

Ta jätkas, et hing, intelligentsus, vaba tahe, vabadus ja armastus ei pruugi olla omased vaid inimesele.

 «Igal olendil on need ja seda hoolimata kui mitu kombitsat ta kehal on,» jätkas astronoom.

57-aastane astronoom ja planetaaruurija Consolmagno on Vatikanis paavsti meteoriitidekogu kuraator. Ta töötas 15 aastat USAs Californias teadlasena enne kui temast katoliiklane ja kirikuga seotud isik sai.

Vatikani teaduste akadeemia, mille liige on ka kuulus füüsikateoreetik Stephen Hawking, hoiab paavsti kursis viimase aja teadussaavutustega.

Samas võib tulnukate leidmine ja nendega kontakteerumine tuua katoliku kirikule kaasa suure teoloogilise probleemi, muutes naispreestrite ja rasestumisvastaste vahendite kasutamise keelamise probleemid mõttetuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles