Iiris ja Kerli fännavad teineteist juba pikemat aega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris
Iiris Foto: Jelena Rudi

Eestis üha enam populaarsemaks muutuva alternatiivmuusika kohta ütleb Iiris, et ainuüksi nišimuusika tegemisega siin ära ei ela.

«Praegu on meil avanenud võimalus Eestist natuke kaugemale vaadata. Eks näis, mis saab. Kunagi ei või kindel olla. Usun, et kui oma tegemistesse palju panustada ja neisse kirglikult suhtuda, siis läheb kõik ikkagi hästi,» leiab ta.

Võrreldakse Kerliga

Sellesse, et noore lauljatari muusikat, stilistikat ja visuaale võrreldakse Ameerikas ilma tegeva Kerliga, suhtub Iiris rahulikult. «See on arusaadav. Meie aju töötab selliselt, et liigitame asju, et neid endi jaoks lahti seletada. Ma ise arvan, et oleme siiski väga erinevad artistid. Eriti selles osas, mis puudutab meie muusikat,» leiab Iiris, kuid märgib, et sarnasuseks Kerliga võib pidada nende mõlema huvi fantaasiarikka kunsti avaldusvormide vastu.

«Mulle Kerli meeldib. Olen ta suur fänn,» ütleb Iiris. Ja kuuldavasti on ka Kerli Iirise fänn.

«See on hästi meelitav, et ta nii arvab. Kunagi väiksemana, kui osalesin saates «Kaks takti ette», sain MySpace'i kaudu Kerlilt sõnumi, kus ta ütles, et hoiab mulle pöialt ja on minu fänn. Olin ülirõõmus. Hüppasin üles-alla. Nii me olemegi üksteise fännid,» õhetab Iiris lapselikust siirusest.

Lisaks plaadifirmale EMI alustas Iiris koostööd ka kontserdiagentuuriga Live Nation. Iirist näeb laval 22. detsembril Kultuurikatlas toimuval üritusel Club 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles