Vaata maailmakuulsa vene kunstniku maali Evelin Ilvesest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Makarovi 55ndaks sünnipäevaks pühendatud näituse avamine
Pavel Makarovi 55ndaks sünnipäevaks pühendatud näituse avamine Foto: Viktor Burkivski

Üle 2000 intervjuu võtnud ning neist 13 raamatut vorpinud kirjanik Pavel Makarov avas isikunäituse, kus temaga seotud kuulsused kirjas ja pildis eksponeeritud said. Näitus sõidab Moskvasse, Peterburgi ja teistesse Venemaa linnadesse.

Näituse pärliks võib pidada Nikas Safronovi maali Evelin Ilvesest.

2009. aastal Eestit väisanud Safronovi visiidi eesmärgiks oligi visandite tegemine Toomas Hendrik Ilvese abikaasa Evelini portree jaoks, mis nüüd Pavel Makarovi isikunäitusel esimest korda ilmutamist leidis.

Vene üks kuulsamaid nüüdisaja maalikunstnikke Nikas Safronov leiab, et Eesti presidendiproua on üks ilusamaid esileedisid, keda ta teab.

«Ta on väga kaunis nii välimuselt kui ka seesmiselt, tal on kaunis hing ja kaunid mõtted,» ütles Safronov. «Nende esimeste leedide hulgas, keda ma tean, saab ilu poolest Evelin Ilvest võrrelda vaid Aserbaidžaani presidendi abikaasaga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles