Uus film «Vasaku jala reede» esilinastub veebruaris

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Vasaku jala reede».
Kaader filmist «Vasaku jala reede». Foto: Youtube

15. veebruaril kinodes ekraanile jõudev uus eestimaine film «Vasaku jala reede» tähistas aastavahetust filmitreileri avalikustamisega.

Põnev ja tempokas kriminaalkomöödia räägib mitme erineva seltskonna käekäigust ühe väga omapärase reedese päeva jooksul - ehk siis kolme lühikese lausega filmi sisu kokku vöttes: 8 erinevat lugu. 24 tundi. Liiga palju laipu.

Film on tehtud kahe Eesti noorima rezhisööri poolt: Andres Kõpper ja Arun Tamm. Ka enamus tiimist koosnes noortest filmitegijatest ning filmi motoks ongi «tehtud noorte inimeste poolt noortele inimestele».

Samas astub filmis paljude noorte näitlejate kõrval üles ka Eesti näitlejate raskekahurvägi: Priit Võigemast, Taavi Teplenkov, Ivo Uukkivi, Hendrik Toompere jnr, Raivo Trass, Agor Roo ja veel mitu tuntud nime. Filmi üheks kaasautoriks on «Ühikarottide» stsenarist Martin Algus, kes lööb filmis kaasa ka näitlejana. «Ühikarottidest» tuntud nimedest on filmis veel näha Salme Poopuud ja Lauri Pedajat ning oma filmidebüüdi teeb ka Ott Lepland.

Kuna filmis on mitu erinevat lugu, on seal iga vaataja jaoks midagi - tugevaid tundeid, röömu, kurbust, armastust, huumorit, pönevust ja paras ports actionit. Kuid kindlasti mitte pole tegemist lustaka koguperekomöödiaga. Karm sõnavara, mitu vägivaldset hetke, äärmiselt must huumor ja alastistseenid ei ole just eriti sobilik kõige nooremale vaatajaskonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles