160-liikmeline žürii valib «Eesti Muusikaauhinnad 2012» parimad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMA 2012 logo
EMA 2012 logo Foto: logo

Täna alustas tööd 160-liikmeline muusikaga seotud eluvaldkondade esindajate žürii, kelle ülesandeks on kahe nädalaga selgitada välja Eesti Muusikaauhinnad 2012 nominendid ning võitjad.

Eesti Fonogrammitootjate Ühing tunnustab 2. veebruaril iga-aastasel galal eesti parimaid muusikuid, kes on eelneva aasta jooksul loonud uut muusikat või tootnud muusikavideo.

Žürii järjestada on 2011. aastal ilmunud 95 albumit, mis vastavad Eesti Muusikaauhindade üldreeglitele. Nominendid selgitatakse välja 14 kategoorias.

Sel aastal tegi fonogrammitootjate kokku kutsustud nõukogu ka väikseid muudatusi muusikaauhindade kategooriates. Nii on lahku löödud metal- ja punk-kategooria ning jazz- ja blues kategooria. Albumite vähesuse tõttu ei anta sel aastal välja blues’ i ja hip-hop’ i kategooriat. Lisakategooriana tunnustatakse üks eesti artist auhinnaga Panus Eesti Muusikasse.

Eesti Fonogrammitootjate Ühingu eestvedamisel 14. aastat toimuval võitjate valimise ei võeta arvesse albumite müügiedu (nagu Kuldne Plaat), ega laulude raadioedu (R2 Aastahitt ja teiste raadiote edetabelid), vaid professionaalse žürii hinnangut möödunud aastal salvestatud muusikale.

Muusikaauhindade žürii töö lõpeb kolme nädala pärast, mil selgub pingerida kõikides nominatsioonides. 14sse kategooriasse pääseb žürii punktisummaga kolm parimat.

Võitjad kuulutatakse välja 2. veebruaril Nokia Kontserdimajas suurejoonelisel galakontserdil, millest teeb otseülekande TV3.

Enamjaolt kutsetega galakontserdile müüakse ka piiratud arvul pileteid neile, kes soovivad kohapeal jälgida üritust. Pileteid müüakse Piletilevi ja Ticketpro müügipunktides üle Eesti.

Eesti Muusikaauhinnad on iga-aastane galakontsert, mida Eesti Fonogrammitootjate Ühing (EFÜ) korraldab alates 1998. aastast eesti muusikute ning muusikalise loomingu tunnustamiseks.

Ürituse eesmärgiks on kodumaise muusika väärtustamine ning läbi auhindade tunnustuse jagamine silmapaistvatele eesti muusikutele. Lisainfot leiab siit. EFÜ on on mittetulunduslik fonogrammitootjate kollektiivse esindamise organisatsioon Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles