Stephen Hawking: kvantfüüsika on lihtne, naised on keeruline müsteerium

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Hawking
Stephen Hawking Foto: SCANPIX

Britist tuntud teoreetilise füüsiku Stephen Hawkingi sõnul on universumi ja kvantfüüsikaga seotud asjad lihtsad, võrreldes naistega, kes on lahendamtu müsteerium.

Hawking lisas, et hoolimata ta teadlasereputatsioonist, tegeleb ka tema sama paradoksiga, millega paljud mehed – murrab pead naiste kummalisuse üle, kirjutab The Telegraph.

Selle nädala pühapäeval, 8. jaanuaril tähistab kuulus teadlane oma 70. juubelit ning ta andis intervjuu ajakirjale New Scientist.

Kui ajakirjanik talt küsis, et lisaks teadusküsimustele, millele ta veel suure osa päevast mõtleb, vastas teadlane, et naistele.

«Naistele. Nad on täis müstikat. Universumi saladused paljastavad end, kuid naised mitte,» lausus Hawking.

Kuigi Hawking põeb alates 21. eluaastast lihaste kõhetumist tekitavat närvihaigust amüotroofilist lateraalskleroosi, on ta kaks korda abielus olnud.

Esimese naise Jane Hawkingiga on tal kolm last - Robert, Lucy ja Timothy. Teine abielu oli Hawkingil ta hooldaja Elaine Masoniga, kellest ta läks lahku 2006. aastal. Mõlema naise sõnul ei olnud lahkumineku põhjuseks mehe haigus, vaid ta kuulsus ja pidev töötamine.

Arstid arvasid pärast raske haiguse diagnoosi, et Hawking elab vaid paar aastat. Kuid hoolimata ratastoolis olemisest, on ta edukat teadlasekarjääri teinud. Nüüdseks suudab ta kommunikeeruda vaid häälesüntesaatori abil.

Hawkingilt küsiti kunagi, mis on tema suurim läbikukkumine.

«Arvasin oma karjääri algusaegadel, et mustad augud hävitavad informatsiooni. Pean seda oma suurimaks apsakaks,» lausus teadlane.

Ka kinnitas kuulus mees, et ta ei karda surma, kuna see on viimased 50 aastat ta kaaslane olnud.

Hawkingi arvates on usklikud paradiisi välja mõelnud, kuna nad lihtsalt kardavad pimedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles