Marek Morozov: vormisolekuks piisab kolmest treeningust nädalas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Morozov
Marek Morozov Foto: Spordiklubi Sparta

Eratreener Marek Morozov on tulnud Eesti meistriks kulturismis kuuel aastal, lisaks kuulub mees eksamikomisjoni, mis tegeleb treenerite koolitamisega ning väljastab treeneritele kutsetunnistusi.

Sport on Mareki jaoks nagu kunst, kus aastate jooksul oma keha lihvitakse, ehk siis iga inimene võiks olla oma keha skulptor, kirjutab Buduaar.

Sellest, milline on efektiivne treening ning kui palju nädalas peaks treenima, pajatab treener järgmist: «Kõik oleneb inimese füüsilisest tasemest ning üldisest eesmärgist. Kui soov on lihtsalt enda füüsis kontrolli all hoida, siis kolm korda nädalas on piisav. Kõrgema eesmärgi nimel muidugi peaks rohkem vaeva nägema ja treenima juba 5-6 korda nädalas. Mõistlik on treenida mitmekülgselt, ehk siis üks osa peaks olema aeroobsel treeningul, milleks võib olla kas rühmatreening, rattasõit, ujumine, suusatamine, jooksmine jne. Teine osa treeningust peaks olema jõusaal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles