Ingrid Tähismaa lahkub Kroonika peatoimetaja kohalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Tähismaa
Ingrid Tähismaa Foto: Peeter Langovits

Täna lahkus ametist seltskonnaajakirja Kroonika peatoimetaja Ingrid Tähismaa.

Uueks peatoimetajaks saab Margus Müil, kes asub ajakirja juhtima esmaspäevast.

Tähismaa, kes on Kroonika peatoimetaja olnud 1997. aastast alates, ütles, et ametist lahkumine oli tema enda otsus.

«Võin enda teeneks lugeda, et lõin Eesti ajakirjanduses sellise žanri, tegin Eesti suurima meelelahutusajakirja ning nüüd on aeg edasi minna,» rääkis Tähismaa.

Ta möönis, et lahkumise üks põhjus on ka selles, et tema ja Kroonika emaettevõtte Ajakirjade Kirjastuse juhtide nägemus seltskonnaajakirja tulevikust ei ühtinud. 

Pikemalt loe Tähismaa lahkumisest homsest Postimehest.

1991. aastal asus Ingrid Tähismaa tööle ajalehe Edasi/Postimees kultuuriosakonna korrespondendina, aastatel 1992–1995 oli ta ajalehe Liivimaa Kroonika ajakirjanik, 1996–1997 ajakirja Kroonika ajakirjanik ja samast aastast Kroonika peatoimetaja.

1986. aastal lõpetas Tähismaa Tõrva keskkooli ja 1987–1992 õppis ta Tartu Riiklikus Ülikoolis ning lõpetas ajakirjaniku diplomiga.

Tähismaa on naiskorporatsiooni Amicitia vilistlane. Ta on lahutatud ja tal on kaks poega.

Ingridi huvialadeks on maalimine, kitarrimäng, laulmine ja aiandus.

Tähismaa rääkis 2006. aasta alguses Postimehele antud intervjuus, et kuulsata ja ilusate inimeste kannule sattus ta ülikooli viimasel kursusel, kui hakkas Liivimaa Kroonikale kaastööd tegema.

«Sõitsin Tallinna vahet, tegin intervjuusid tuntud näitlejate ja lauljatega, need kõik avaldati. Mul läks päris hästi,» rääkis ta. «Mind võeti sinna pärast ülikooli lõpetamist isegi tööle. Sest mu lood olid vist väljapaistvad.»

Ingridi sõnul tundus talle tollal ja tundub siiani, et tavalises päevalehes oleks igav töötada.

«Väga igav. Mulle pakkus meelelahutusliku sisuga ajakirjandus palju rohkem pinget,» sõnas ta.

Tähismaa kinnitas ka, et Kroonikas töötades pole ta kunagi üle laipade läinud.

«99 protsenti nendest inimestest, kellest oleme kirjutanud, suhtlevad meiega endiselt, annavad meile intervjuusid, peavad meid oma partneriks – see on oluline saavutus,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles