Politsei hakkab Galojani taga otsima

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud ootasid, aga Anna-Maria Galojan ettenähtud ajaks Harku vanglasse ei tulnud.
Ajakirjanikud ootasid, aga Anna-Maria Galojan ettenähtud ajaks Harku vanglasse ei tulnud. Foto: Liis Treimann

Raharaiskamises süüdi mõistetud Anna-Maria Galojan ei ilmunud eile vanglasse talle mõistetud karistust kandma, tänasest otsib teda politsei.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv ütles eile, et täna esitab vangla politseile taotluse naise sundtoomiseks. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kuusk sõnas, et kui taotletakse isiku sundtoomist, siis kõigepealt üritataksegi isikut määratud korras kinnipidamisasutusse tuua. «Kui see ei õnnestu, kuulutatakse isik kohtu poolt määrusega tagaotsitavaks.»

Ta lisas, et kui otsimise käigus selgub, et isik on Eestist lahkunud, saab justiitsministeerium välja anda ka Euroopa vahistamismääruse, mille alusel saab politsei alustada ka rahvusvahelist tagaotsimist.

Galojan ütles Elu24-le paar nädalat tagasi, et on Londonis ega kavatse niipea Eestisse naasta. Väidetavalt on tal palgatud advokaadid, kes töötavad selle nimel, et tühistada kohtuotsus, millega ta süüdi mõisteti.

Justiitsminister Kristen Michal ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et teise riiki pakku minna ei ole mõtet, sest Euroopa vahistamismäärusega muutub ta tagaotsitavaks Interpolis ja Schengeni infosüsteemis.

Michal lisas, et siis otsustab juba teise riigi kohus, kas inimene antakse Eestile välja, ja tavaliselt täidetakse Euroopa vahistamismäärus automaatselt.

Vanglast hoidumine aga Galojanile mingit lisakaristust kaasa ei too. Karistust selle eest, kui inimene vabatahtlikult oma vangistust kandma ei asu, pole karistusseadustikus ette nähtud. Ka ei tähenda see, et tingimisi mõistetud karistus täitmisele pööratakse.

Kohus on Galojanile määranud liitkaristusena ühe aasta ja kümne kuu pikkuse vangistuse, millest reaalselt tuleks tal ära kanda viis kuud. Ülejäänud aasta ja viis kuud tuleb tal kanda tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles