Raamat: paavst vabastas kaks meest enda teadmata kurjadest vaimudest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Itaalia Rooma piiskopkonna ametlik eksortsist, preester Gabriele Amorth paljastas oma uues raamatus, et paavst Benedictus XVI vabastas enda tedmata kaks meest kurjadest vaimudest.

Raamatus «The Last Exorcist – My Fight Against Satan» kirjeldab Amorth, kuidas tal õnnestus 2009. aastal sokutada Püha Peetruse väljakul paavsti ette kaks itaallast, keda vaevasid kurjad vaimud, edastab The Telegraph.

Amorthi sõnul olevat ainuüksi paavsti lähedus sundinud deemonid põgenema.

Juhtum leidis aset Vatikanis Püha Peetruse väljakul. Paavst oli just autost väljunud, kui esireas olnud kaks meest, kes kannavad nimesid Marco ja Giovanni, hakkasid kummaliselt käituma ning kukkusid lõpuks maha.

Raamatu kohaselt olevat Giovanni hakanud rääkima nagu hauataguse häälega, öeldes, et ta ei ole Giovanni, vaid deemon.

Amorth kirjeldab, kuidas mehed värisesid, tegid kummalisi hääli ning muutusid paavsti nähes agressiivseks. Kui Benedictus XVI nende suunas ristimärgi tegi ning õnnistas, olevat mehi nagu elektrilöök tabanud ning nad lendasid  paar meetrit tahapoole, jäädes sinna lamama.

Preester Amorthi sõnul oli see tõend jumala ja saatana vahelise võitluse kohta, milles saatan jäi kaotajaks.

Vatikani pressiesindaja Fredrico Lombardi sõnul ei tegelenud paavst eksortsismiga.

Preester Amorthi peetakse katoliku kiriku ringkondades vastuoluliseks isiksuseks.

Möödunud aastal tekitas ta skandaali sellega, et jooga sama, mis satanism ning jooga harrastajad on saatanaga lepingu sõlminud.

Veelgi varem mõistis ta hukka väga populaarsed «Harry Potteri» raamatud ja filmid. Amorthi arvates rikuvad need lapsi, kuna seal on nõidu ja musta maagiat, mis on saatanaga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles