Ülemistesse rajatakse hiiglaslik šokolaadimaja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üemistes toimub järjekordne Šokolaadifestival
Üemistes toimub järjekordne Šokolaadifestival Foto: ALY SONG/REUTERS

Sellest reedest pühapäevani, 10.-12. veebruaril toimub järjekordne Ülemiste Šokolaadifestival. Kohal on Eesti parimad magusavalmistajad, üles on pandud Kalevi magusaajaloo näitus, tegutsevad töötoad. Pühapäeval on plaanis püstitada hiiglaslik šokolaaditahvlitest maja.

2.-15.veebruarini  on Ülemistes  võimalus tutvuda Kalevi korraldatud näitusega Eesti maiustuste valmistamise ajaloost.

Näitusel saab nostalgitseda möödunud sajandi erinevate maiuste originaalpakendite juures ja tutvuda näidetega Eesti magusatootmise ajaloost.

Näitus koosneb kokku 16 stendist,  kus saab muuhulgas teada, mis seos on Kalevi nätsul ja nõukogude kosmonautidel, mis andis tõuke eestlaste rahvusmaiuse kamašokolaadi tootmisele, kuidas sündis Maiuspala legend ja palju muud. «Liikuva pildiga» stendil jooksevad filmikaadrid Kalevi ajaloost ja valik telereklaame läbi aegade.

10.-12. veebruaril pakub keskuses oma toodangut mitukümmend magusavalmistajat. Kohal on Kalevi kommivabrik, Laima, Kõlleste Kommimeistrid, Pagaripoisid, Lindt, Chocolats de Pierre, Nondora OÜ, Manivald OÜ, First Flush OÜ, Candygram OÜ, Zinzino,Don Caramello OÜ,  jpt. Letid ootavad külastajaid: reedel 11-20, laupäeval 10-19 ja pühapäeval 10-18.

Laupäeval, 11.veebruaril kell 12-16 on avatud maiustuste töötoad:

13.00 Pagaripoiste šokolaadikoolitus
14.30 Laima šokolaadi äraarvamisvõistlus
14.00 Lindt šokolaadide äratundmisvõistlus
15.00 Martsipanimaalimine Kalevi ja Maiasmoka kohviku meistrite juhendamisel.

Pühapäeval, 12. veebruaril kell 12-16 saabub Šokolaadifestivali põnevaim hetk, mil püütakse lüüa seniseid magusarekordeid ja püstitada 3500-st Kalevi šokolaaditahvlist hiiglaslik šokolaadimaja.

Maja kaal saab olema 350 kg ja see püstitatakse ekstra šokolaadimaja püstitamiseks loodud tehnikas. Ehitamist juhivad toidukunstnik Kristi Marmor ja peakokk Raivo Vänt Tervise Cateringist.

Maja ehitamine toimub kell 10-16, häppening kell 16 ja sellele järgnev šokolaadipidu 16.30-18: pärast maja valmimist süüakse see keskuse külastajate poolt ühiselt ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles