Galojani kohtuistung Londonis kestis vaid kümme minutit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti korrakaitsjate eest end Londonis varjav hetke kuumim seltskonnakaunitar pidas oma juubelit «Live… Love…Laugh! - 30th Birthday!» Eesti Vabariigi aastapäeval Londonis.

Eile, 29. veebruaril sai staarpoliitik aga tõelise kingituse, sest tema kohtuistung Londonis lükati edasi 29. märtsile.

Londonis kinni peetud Anna-Maria Galojani eilne kohtuistung kestis vaid kümme minutit ja lükati siis taas edasi.

Istung lükati edasi, sest väidetavalt tuleb Galojanil veel töötada väga paljude asitõendite uurimisega ning lisaks soovib ta kohtusse kutsuda tunnistajaid.

Teiste seas soovib Galojan Londonis toimuvale kohtuistungile nii meie presidenti Toomas Hendrik Ilvest, kui ka õiguskantsler Indrek Tederit.

«Kui Ilves ei suutnud Eestis eesti keeles tunnistusi anda, siis äkki on tal lihtsam seda Inglismaal inglise keeles teha,» filosofeerib Anna-Maria



Galojanile kehtivad siiski endiselt kautsjonitingimused ja ta peab iga päev politseijaoskonda ilmuma.

15. veebruaril toimus esimene Galojani puudutav kohtuistung ja kohus otsustas, et Galojan võib 2000 naela suuruse kautsjoni vastu vabadusse pääseda ning naine ja tema toetajad Inglismaal ei jätnud võimalust ka kasutamata.

Seltskonnakaunitari väljaandmine Eestile otsustatakse Ühendkuningriigi ja Galojani advokaadi vahelises vaidluses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles