Väärtfilmikino Tartu Elektriteater avab uksed märtsi lõpus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Uue Teatri katuse all tegutseb Tartu Elektriteater.
Tartu Uue Teatri katuse all tegutseb Tartu Elektriteater. Foto: Sille Annuk

Eelmisel aastal Athena Keskuse kinosaalis tegutsenud väärtfilmikino taasavab uksed 31. märtsil Uue Teatri maja katuse all Lai tn 37. Kino kannab ka uut nime - Tartu Elektriteater.

Kino programm hakkab koosnema peamiselt Euroopa režisööride väärtfilmidest.

Tartu Elektriteater ootab külastajaid alates 31. märtsist ning filme hakatakse näitama esialgu valitud kuupäevadel. Tööd alustab ka kinokohvik. 16. aprillist alates toimuvad seansid regulaarselt kolmel päeval nädalas, esmaspäevast kolmapäevani. Värskelt uutesse ruumidesse kolinud kino tegevuse tuumaks saab olema nii välismaiste kui ka Eesti väärtfilmide näitamine. Võrreldes teiste Tartus tegutsevate kinodega on programmis oluliselt suurem osakaal Euroopa filmidel. Üle poole filmidest, mis Tartu Elektriteatris linastuvad, on Euroopa režisööridelt. Erilise tähelepanu all saavad olema Eesti filmid, eesotsas märtsis esilinastuva

Peeter Simmi mängufilmiga «Üksik saar». Kinokavast leiab nii kunstifilme, draamateoseid, põnevikke, aga ka kogupere animefilme. Kõik filmid linastuvad originaalkeeles ning eestikeelsete subtiitritega.

Käesoleva aasta maiuspalaks võib pidada mitmekesist dokumentaalfilmide programmi, mida hakatakse näitama igal esmaspäeval. Dokk-programmi eesmärk on pakkuda intelligentset meelelahutust ning täita vaba nišš Tartu kinomaastikul. Pilt on tihtipeale rikkam kui sõna ning võib kõnetada vaatajat ka teemadel, mille kohta ta seni ei osanud suurt midagi arvata. Nii leidub tulevaste filmide hulgas näiteks kultuuri digitaliseerumist lahkavaid teoseid («PressPausePlay») ja vaimukaid globaliseerumise varjupoolte vastu võitlevate aktivistide ettevõtmisi kajastavaid dokumentaale («The Yes Men»).

Eelmistest hooaegadest Athena Keskuses on kaasavõetud eriürituste traditsioon. Filmielamuse rikastamiseks kutsutakse valitud kinoõhtutele põnevaid külalisi, et publikul oleks võimalus piiluda kinomaailma kulisside taha.

Möödunud sügishooajal olid kõige populaarsemad autoriõhtud Eesti dokumentaalfilmidega «Uus Maailm» ja «Kosmos 68». Üritustega jäid rahule nii külastajad kui esinejad ning võib öelda, et Eesti filmitoodang on saavutamas üha enam kõlapinda. Tartu Elektriteater loodab oma tegevusega toetada Eesti filmide levikut ja omaltpoolt tunnustada kodumaiseid režissööre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles