Eesti disainerid loovad taskukohast kõrgmoodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesaatejuht Anni Arro moekunstnik Mari Martini disainitud kostüümis.
Telesaatejuht Anni Arro moekunstnik Mari Martini disainitud kostüümis. Foto: Jaana Nõu

Homsest saab Kristiine keskuses peetaval Moetäikal osta riideid, mille on nimekad disainerid Pepe Jeansi, Montoni, Bastioni jt kaubamärkide laojääkidest kokku õmmelnud.




ReUse Republicu projektis löövad kaasa näiteks Kirill Safonov, Britt Samoson, Mari Martin jt. Projekti raames disainitakse ümber enam kui 20 kaubamärgi tooted. Müügile tuleb 500 ümbertehtud eset, mille hinnad jäävad vahemikku 300–600 krooni.



Kristiine Keskuse turundusjuhi Kaidi Lauri sõnul annab disainer olemasolevale esemele uue ning moodsa näo. «See on unikaalne disainerlooming, mille aluseks on võetud olemasolevad tarbimata jäänud uued rõivad. Asjad, mis muidu hävitataks,» ütles ta.



Projekti eestvedaja Mari Martini sõnul kohendavad disainerid lõikeid, lisavad detaile, kombineerivad materjale ning loovad igast eksemplarist unikaalse eseme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles