Sister Session - esimene tipptasmeel tüdrukute BMX-võistlus Eestis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Angie Marino

1. aprillil, vahetult enne Simple Session 12 trikirattafinaali, saab Saku Suurhallis näha harukordset vaatepilti - nais-BMXi võistlust!

Kayley Ashworth - Superstar bmx EDIT from JC Pieri on Vimeo.

 Sister Session on Simple Sessioni uus sõsarvõistlus, kus pedaalepidi lähevad kokku seltskond noori ja pööraseid «bemiksitare» igast maailma otsast.

«Pikka aega on igat tüüpi BMX olnud meeste pärusmaa. Viimastel aastatel on rattakrossiringkonnad – nii tänavasõidus, pargis, dirt’is kui ka flatland'is – hakanud tasapisi teed tegema ka kiiresti kasvavale ja pühendunud naissportlaste kogukonnale,» sõnas Simple Sessioni üks peakorraldaja Risto Kalmre.

Nii on mitmed rahvusvahelised BMXi võistlused, sh FISE Prantsusmaal, BMX Masters Saksamaal ja pika veenmise järel ka läinudsuvine X-Games nüüdseks tekitanud tüdrukutele eraldi võistlusklassid, et lasta ka neil lõpuks n-ö suurde BMXi imbuda, anda ka naisrulatajatele võimalus oma oskusi näidata, sponsoreid leida ja oma alaga professionaalsel tasemel tegeleda.

Sister Sessionile on võistlema saabumas Katherine Diaz (22) Venetsueelast, Zandile Mkwanazi (19), Chiara Felder (17) ja Rebecca Berg (22) Saksamaalt, Angie Marino (20) USAst, Alexia Dejorie (20) Prantsusmaalt, Allison Lopez (25) Argentiinast, Saki Sawada (23) Jaapanist, Sam Moodie (19) ja Kayley Ashworth (21) Inglismaalt ning Camila Harambour Tšiilist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles