Pussy Rioti toetuskontserti Von Krahlis väisas ka kipsis käega president Ilves

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirikus punkkontserdi andmise eest vahi alla võetud Vene punkansambli Pussy Riot liikmete vabastamise toetuseks korraldati pühapäeval Tallinnas Von Krahli teatris suur kontsert, mida väisas ka  president Toomas Hendrik Ilves.

Vene punkansambel vallutas veebruaris Moskvas asuva kiriku ja andis altari ees kontserdi

Venemaa punkbändi Pussy Riot kaks naisliiget viibivad vahi all alates 5. märtsist. 21. veebruaril esines bänd Kristuse Lunastaja kirikus üles lauluga «Jumalaema, aja Putin minema». Naised tantsisid altaril ning mõnitasid riigijuhti.

Neljast feministist koosnev grupp Pussy Riot jõudis esineda viis minutit, enne kui  Päästja Jeesuse katedraali turvamehed kohale jõudsid ning ootamatud esinejad kirikust välja toimetasid.

Pussy Riot kandis neile omaseid kostüüme – eredavärvilisi lühikesi kleite ja maske

Pussy Riot on kogunud tuntust peaminister Vladimir Putini vastaste lauludega ning kiiresinemistega Moskva mitmes paigas.

Selle aasta alguses arreteeris politsei selle grupi kaheksa liiget Punasel väljakul, kus nad irvitasid oma palaga Putini üle.

Üks selle punkbändi liige sõnas hiljem Briti väljaandele The Guardian, et gruppi kuulub tegelikult 30 liiget, kellest enamik on 25-aastased üliõpilased. Liikme sõnul esinevad nad alati anonüümsetena.

Riigikogulased paluvad Venemaalt Pussy Rioti vabastamist

Möödunud nädalal tegid oma pöördumise Venemaa valitsusele ja Riigiduumale avalikuks ka meie tuntud riigikogulased Juku-Kalle Raid, Marko Mihkelson, Urmas Reinsalu, Margus Tsahkna, Andres Herkel, Liisa Pakosta, Tarmo Leinatamm, Raivo Järvi ja Aivar Riisalu.

«Tahame selle kirjaga anda Venemaa valitsusele ja Riigiduumale selge sõnumi - Euroopa Nõukogu liikmesriigile, aga Venemaa on selle õigusriigi põhimõtteid austava organisatsiooni liige 1996. aastast, ei ole mingil juhul kohane poliitilisest võimust sõltuv kohtusüsteem,» öeldi oma pöördumises.

Vene võimudele soovitakse meelde tuletada, et elades ühises Euroopa kultuuriruumis, on võimatu mööda vaadata kõige elementaarsematest isiku-, sõna- ja mõttevabadustest ning inimõigustest.


 

Ka president Ilves külastas riigikogu liikme Juku-Kalle Raidi korraldatud tasuta, Vene võimude tagakiusatud bändi Pussy Riot, toetuskontserti

Juku-Kalle korraldatud tasuta üritusel esinesid Peeter Volkonski ja Propeller, Vaiko Eplik ja Eliit, Sofia Joons. Moskvast saabus kontserdile sealne teisitimõtleja Artemi Troitski. Teiste seas oli kohal ka president Ilves, kes avaldas sel moel samuti toetust tagakiusatud Pussy Rioti vahistatud liikmetele.

Vaata pilte meeleolukast kontserdist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles