Utøyal poja kaotanud ema: surmanuhtlus on Breivikile liiga kerge karistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Norra massimõrvari Anders Behring Breiviki üle on kohut peetud alates 16. aprillist.

Breiviki käe läbi lähedasi kaotanutel on ees veel pikk kannatusterada, kuna arvatakse, et kohus kestab veel kümme nädalat, edastab mtv3.fi.

Oodatakse, et kohus langetab Breiviki suhtes otsuse juulis.

Oslo kohtus on protsessi jälgimas palju Breiviki ohvrite lähedasi ning neid, kes jäid Utøya saarel ellu.

Üks Breiviki kohtuprotsessi jälgijatest on Randi Johansen Perreau, kes kaotas oma poja Utøya saarel. Ta andis Norra telekanalile TV2 intervjuu, mida ta tunneb.

«Selle kohtuprotsessi jälgimine on minu jaoks tõeline piin olnud. Samas aga pean seda jälgima. Tahan näha õigluse jalule seadmist,» sõmas Perreau.

Perreau poeg Rolf Christofer oli saarel koos vennaga. Väikevend sai selle retke suuremalt vennalt kingituseks. Väiksem vend pääses veresaunast eluga, vanem vend Rolf Christofer mitte.

«Mu poeg tapeti külmavereliselt. Ma ei suuda sellest emotsioonideta rääkida, see on minu jaoks ikka kohutav,» lausus Perreau.

Randi Johansen Perreau arvates on surmanuhtlus Breiviki jaoks liiga kerge karistus. Norralanna loodab, et Breivikile määratakse eluaegne vangistus ning ta oleks kuni surmani üksikvangistuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles