Miks on kulturistid nii üle grimmitud koleda pruuni lögaga?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28.Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis
28.Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis Foto: Viktor Burkivski

Laupäeval, 21. aprillil toimusid Tallinnas Salme Kultuurikeskuses järjekorras 28. Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Laval möllasid pruuni lögaga sisse hõõrutud kehad.


«Öelge, mist te ütlete, aga minule meeldis vana Dream Tan võistlusgrimm kordades rohkem,» kommenteerib Fitness.ee lehel peale karikavõistlusi Vend Vähk.

«Veel mõned päevad tagasi vaatasin vanasid võistluste pilte ja tundsin rõõmu sellest, kuidas kõik võistlejad olid ilusa ühtlase värvitooniga kaetud ja mis kõige olulisem - sellise grimmi pealemäärimine toimus vajadusel ka viie minutiga, mitte 24 tundi erinevaid protsesse...»

Aga milleks end üldse sellise s**avärvi lögaga sisse määrida?

Staarkulturist Ott Kiivikas seletab Õhtulehele, et tegu pole siiski mingi vedela ainega, vaid pigem nagu kakaovõiga. Kogu kehale kulub umbes purk õlisegust võiet, mille hind 32 eurot.

Kulturistid nimetavad määrimist grimmimiseks

Grimmimine kestab umbes 20 minutit, määrida aitavad meeskonnakaaslased. Tuleb grimmida ka nägu, mis ei saa valgeks jääda. Muidu näed välja nagu kummitus.

Ka tavaelus ei tohi kulturisti keha liiga hele olla. Ott Kiivikas käib näiteks regulaarselt solaariumis. «Sa pead olema ka loomulikult pruun, muidu ei anna grimm sellist efekti,» seletab Kiivikas.

Aga mis juhtuks kultuiristiga, kes ei tahaks end pruuni ollusega sisse määrida? 

Siis poleks keha lavavalguses piisavalt efektne ega tooks kulturisti lihaseid piisavalt esile. 

Mida sina arvad? Kas pruuni ollusega sisse määritud kulturist on vastupandamatult ilus?

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles